Havucun cilde faydaları nelerdir? Nemlendirici havuç maskesi nasıl yapılır? Havucun cilde sağladığı bilinen faydalardan bazıları şunlardır:

  • Havucun içerisinde C vitamini ve antioksidanlar bulunduğundan, cildin parlamasını ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Özellikle rendelenmiş havuç bal ile karıştırılıp yüze uygulandığında, cildin daha parlak olduğu gözlenmiştir.
  • Havuç suyu cilt lekelerinden kurtulmak ve yara izlerini ortadan kaldırmak için bire birdir. Macun kıvamına getirilerek de cilde uygulanabilir.
  • Kollajen cildin esnekliğini korumasına yardımcı olan bir protein türüdür ve C vitamini bu kollajenin üretimini sağlar. Dolayısı ile havuç da C vitamini bakımından zengin bir besin olduğu için cildin yaşlanmasının gecikmesinde önemli bir rol oynar. Aynı zamanda içerisinde A vitamini de olduğu için ciltteki kırışıklıkların azalmasında ve önlenmesinde etkilidir.
  • İçerisinde beta-karoten olduğu için güneşin yaydığı zararlı ışınlara karşı cildi koruyucu etkisi vardır. Derinin güneşe karşı bağışıklığını arttırdığı gibi, güneş yanığını da ortadan kaldırmakta etkilidir. Özellikle yaz aylarında tüketilmesi oldukça faydalıdır.
  • İçerisinde bol miktarda potasyum olduğundan, kuru ciltlilerin cildinin nem dengesinin sağlanmasında rol oynar.
  • Sivilce, akne, döküntü, dermatit ve A vitamini kaynaklı bütün cilt problemlerini geçirici bir etkisi vardır.
  • Yaralar, kesikler ve iltihaplı bölgeler için havucun iyileştirici bir etkisi vardır.

Havucun Cilt İçin Faydaları Nelerdir? Nemlendirici Havuç Maskesi | 1

Nemlendirici Havuç Maskesi

2 çay kaşığı kadar rendelenmiş havuç macun kıvamına getirilmelidir. Sonrasında 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı süt kreması, birkaç damla zeytinyağı macun kıvamındaki havuca eklenerek karıştırılmalıdır.  Bu karışım daha öncesinde temizlenmiş olan yüze sürülmelidir. 10 ile 15 dakika arasında bir süre yüzde bekletilen karışım soğuk su ile iyice yıkanmalıdır.

Havucun Cilt İçin Faydaları Nelerdir? Nemlendirici Havuç Maskesi | 2

Yatıştırıcı Havuçlu Yüz Spreyi

Özellikle güneş ışığına fazla maruz kalmış ya da tozdan dolayı etkilenmiş olan kişilerin ciltlerine uygulaması gereken yatıştırıcı bir spreydir. Öncelikle taze havucun suyu sıkılmalıdır. Çıkan suyun yaklaşık 2 katı kadar gül suyu, bu suya eklenmelidir. Bu karışım bir sprey şişesine konmalıdır ve ihtiyaç anında yüze sıkılmalıdır. Sıcaktan bunalan, bronzlaşma oranını azaltmak isteyen, güneş yanıklarını azaltmak isteyen kişilerin ciltlerini yatıştırmak için kullanabilecekleri bir spreydir.

Cilt Lekelerinden Kurtaran Havuç Maskesi Tıklayın !

Sivilceler için havuç maskesi Tıklayın !

Suna Dumankaya’dan Yüz Beyazlatma Maskesi Tarifi Tıklayın !

Aloe Vera İle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Tıklayın !