En kolay ve hızlı kaş kalınlaştırma yöntemleri yazımızdadır. Evet günümüzde kalın kaş hayli moda ve 90’lı yıllardan dönüş yaparak, ince ve kavisli kaşların tahtına oturdu.  Eğer siz de düz ve kalın kaş modasına uymak istiyor yahut incelen kaşlarınızı kalınlaştırarak yüzünüze daha genç, masum ve doğal bir hava katmak istiyorsanız önereceğimiz püf noktalarını uygulayarak kalın kaşlara kavuşabilirsiniz.

Kaş Kalınlaştırma Yöntemleri
Kaş kalınlaştırma ve kaş uzatma yöntemleri çok çeşitlidir. Sarımsakla, bitkisel ve besleyici yağlarla, fındıkla, vazelinle, makyaj teknikleriyle ve kozmetik hilelerle yapılacak dokunuşlar kalıcı veya geçici anlamda kalın kaşlara sahip olmanıza yardımcı olacak yöntemlerdir.
Kaş kalınlaştırmak için bitkisel çözüm denince akla gelen şıklardan birisi sarımsaktır. Sarımsakla son derece etkili kaş bakımı içinde kaş kalınlaştırma maskesi yapabilirsiniz.

Sarımsak İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi: Sarımsağın kaşları besleyip güçlendirdiği ve yeni kaş çıkardığı çok fazla bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Önce kullanılmayan temiz bir diş fırçasıyla kaşlarınızı, kılların çıkış yönünde fırçalayarak masaj yapıp kaş diplerinizin biraz kızarmasını sağlayın. 2 diş sarımsağı havanda döverek bir miktar zeytinyağı ile karıştırın ve krem haline getirin. Bu kremi kaş diplerinize iyice yedirerek maske şeklinde kaşlarınızda bırakın. Yarım saat bu şekilde bekleyin ve sabunlayarak yıkayın. Gözleriniz biraz yanabilir. 30 dakikalık süreyi sırtüstü uzanarak ve gözleriniz kapalı şekilde geçirirseniz sıkıntı olmaz. Maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Kaş-Kalınlaştırma

Kaşları Kalınlaştırmak İçin Neler Yapmalı?

Sarımsağı kaşlarınızda başka bir yöntemle de kullanabilirsiniz.
1 diş sarımsağı iki parçaya bölün. Ama bıçak veya kesici alet kullanmadan elinizle bölmeye çalışın. Sarımsağın yarısını bir kaşınıza, diğer yarısını da öbür kaşınıza, kaş kıllarınızın çıkış yönüne doğru sürterek sürün. Sarımsağı kaşınıza sürerken iyice bastırın ki suyu çıkarak kaş köklerine nüfuz etsin. Bu işlemin ardından1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını cezvede biraz ısıtıp, kulak temizleme çubuğu yardımıyla kaşlarınıza sürün. Bu işlemi yapma sıklığınız her gece olmalı. Evet her gece yatmadan evvel yapacağınız bu işlemi, sabah kalktığınızda yüzünüzü iyice yıkayarak sonlandırın. Sarımsak kokusu sizi çok rahatsız edecekse, aynı işlemi sarımsak yerine sarımsak yağı ile de yapabilirsiniz. Kaş kalınlaştırma konusunda oldukça etkili bir yöntemdir.
Makyaj Teknikleri İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi: Eğer kaş kökü hücreleriniz yeni kaş kılı üretimi yapamıyorsa doğal yağlar ve karışımların kaş çıkarmada etkili olması zor olacaktır. Yahut “Ben bunlarla uğraşamam daha hızlı bir teknik lazım” diyorsanız, özel olarak üretilen kaş kalemleri imdadınıza yetişebilir pekala. Kaliteli bir göz kalemiyle de aynı etkiyi sağlayabilirsiniz ama siz yine de bir kaş kalemi edinin. Kahverengi tonlarda alacağınız kaş kalemiyle kaşlarınız arasındaki boşlukları doldurup, istediğiniz kalınlıkta çizerek, doğala en yakın bir formu yakalamaya özen gösterin. Siyah renkte göz yahut kaş kalemi tercih etmeyin; zira siyah renk, kaşlarınızda çok sert ve doğallıktan uzak bir görünüm oluşturacağından hoş ve tabii durmayacaktır. Kaş kalemini, kılların çıkış yönünde ve sertçe bastırarak değil, küçük ve kesik dokunuşlar şeklinde hafifçe sürmelisiniz. Böylelikle doğala en yakın görünümü elde edebilirsiniz. En kolay ve hızlı kaş kalınlaştırma yöntemlerinden birisi de budur.

Kaş Kontürü İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi: Kalıcı makyaj yöntemiyle ( kaş dövmesi )kaş yaptırmak da mümkün. Özel boyaların deri altına zerk edilmesi tekniğiyle yapılan kaş kontürü de, kaş kalınlaştırma hususunda farklı bir alternatif olabilir. Ama bu yöntemin görüntü itibariyle doğallıktan biraz uzak olduğunu söylemek gerekir. Eğer hiç kaşınız yoksa ve kaş kılı kökleriniz yeni kaş kılı üretimi yapmıyorsa başvurulacak son çare olabilir. Fakat tamamen keyfi yaptıracaksanız, dış kontürler epey belirgin ve renk de hayli koyu olacağından yapay bir ifade ortaya çıkacaktır. Tercih size kalmış.

Bitkisel Yağlarla Kaş Kalınlaştırma Yöntemi: Zeytinyağı, fındık yağı, hint yağı, badem yağı, çörek otu yağı yahut E vitamini yağını kulak temizleme çubuğuna batırıp kaş köklerinize sürebilirsiniz. Bu yağların kaş köklerini besleyerek uyarma ve yeni kaş kıllarının çıkmasına zemin hazırlama özelliği vardır. Bu yağlar sayesinde kaşlarınız hem uzar hem de gürleşir. Ancak kaşlarınıza rastgele yağ sürmekten kaçının zira bazı yağların kaş çıkarma yerine, kaş köklerini zayıflatarak mevcut kaşların da dökülmesine neden olma gibi bir özelliği vardır.
Nemlendirici İle Kaşları Kalınlaştırma Yöntemi: Yağ içeriği ve formülasyonundaki yağ oranı yüksek olan nemlendiriciler ve kremler de kaş köklerini besleyerek kıl oluşumuna ve kaş kalınlaştırmaya yardımcı olabilir. Bu tarz bir nemlendirici edinerek gece yatmadan önce kaşlarınıza yedirerek sürün ve yatın. Eğer kaş köklerinizdeki hücreler canlılığını koruyorsa, bu yöntemle yeni kaşlarınızın çıktığına tanık olabilirsiniz.
Vazelin İle Kaşları Kalınlaştırma Yöntemi: Vazelinden de bitkisel yağlardan faydalandığınız teknikle faydalanabilirsiniz. Çünkü vazelinin de kaş kalınlaştırma ve besleme özelliği vardır. Aynı şekilde gece yatmadan sürüp, sabah kalktığınızda yıkarsınız.
Fındık İle Kaşları Kalınlaştırma Yöntemi: 1 adet fındık tanesini ortadan ayırın ve bir tavada hafifçe ısıtın. Ilık haldeyken kaş diplerinize sürün. Bu yöntem zor geliyorsa aynı işlemi doğal fındık yağı ile de yapabilirsiniz.