Doğal görünümlü ve güçlü saçlar için doğal saç boyasını deneyebilirsiniz. Günümüzde kozmetik ürünlerinde kimyasallar kullandıldıkça cilde zarar veriyor. Bunun için “naturel makyaj malzemeleri” ve “doğal saç boyaları” tercih etmeniz, cilt ve saç sağlığınızı korumanız için ilk adımı atmanızı sağlar…

Yıllardır kadınların -özellikle annelerimizin- kullandığı kına ile saç boyama, evde yapabileceğiniz en doğal saç boyasıdır. Kına ile boyanan saçlar güçlenir ve sağlığına kavuşur.

Malzemeler:

6 yemek kaşığı kına
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı demlenmiş yeşil çay
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım su bardağı su

Hazırlanışı:

Malzemeleri derin bir kase içinde karıştırın. Suyu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve saç boyası kıvamına gelene kadar su katmaya devam edin. Karışım boya kıvamını aldığından diplerden başlayarak fırça yardımıyla saçlarınıza sürün. İstediğiniz koyuluğa veya beyaz kapatıcılığına göre en az 30 dakika en fazla 45 dakika saçınızda bekletin ve soğuk su yardımıyla durulayın.

Boyayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli kurallardan birisi kınayı sürekli aynı yerden almanız. Farklı yerlerde alacağınız kına saçınızda renk farklılıkları oluşturacaktır.