Kivi içeriğinde yüksek C vitamini bulundurduğu için çok özel bir meyvedir. Kivinin sindirimi kolay olduğu için diyetlerde genellikle tercih edilir. 1 kivide yaklaşık 26 kalori vardır.

Kiviyi yemekten sonra tükettiğiniz zaman midenizde şişme ya da hazımsızlık hissetmezsiniz. Aynı zamanda kiviyi cilt bakımda da kullanabilirsiniz. Kivinin içeriğinde oldukça fazla bulunan asitler cildimizin yenilenmesine yardımcı olur. Kivinin içinde bulunan asitler cildimizin ölü tabakasını soyar. Peeling etkisi olan kivi aynı zamanda cildi yumuşatır ve besler. Cildinizde oluşan hafif lekeleri ve peeling etkisi sayesinde siyah noktaları azaltır. Cildinizden ölü deri atıldığı için yenilenir. Kolajen sentezi canlanır içten dışa doğru esneklik artar. Kivinin antibakteriyel özelliği vardır bu nedenle sivilceli ciltler için de çok uygundur.

Kivi maskeleri
Kivili maskelerin arından yüzünüzü bir sıcak bir de soğuk su ile yıkayarak şok etkisi yaratın ardından da ovalamadan kurulayın ve nemlendiricinizi sürün.
Kivi halkalarıyla maske:
Olgunlaşmamış kivinin kabuklarını soyun daha sonra ince ince dilimleyin ardından bu dilimleri yüzünüze koyun ve yaklaşık 20 dk bu şekilde bekleyin.
Kivi suyu maskesi:
Kiviyi püre haline getirin. Daha sonra yüzünüzü bu maske ile ovun. Yaklaşık 10 dakika ölü deriden arınmanız için yeterli gelecektir.
Kivi ve kil maskesi:
Kivinin suyuna birazcık kil maskesi ilave edip karıştırın. Daha sonra bu karışımı yüzünüze sürün. Yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Özellikle yağlı ve sivilceli ciltleriniz varsa çok iyi gelecektir.
Yağlı ciltler için kivi maskesi:
Eğer cildiniz yaplı ise kivi maskesi cildinizdeki yapın dengelenmesinde faydalı olacaktır. Olgunlaşamış kivi kullanmanız cildinizin yağlanmasını engeller. Haftada iki kez kivi maskesi yapmanız yeterli olacaktır. Sivilceleriniz varsa, killi maskeyi tercih edin.
Kuru ciltler için kivi maskesi:
Kivinin kabuklu kısımlarından hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz. Kabuklarda C vitamini daha fazla olduğundan yüzünüze iyi gelecektir. Haftada iki kez kullanmanız sizin için yeterli olacaktır. Cildinizin tahriş olmaması için maskeyi 5 dakika yüzünüzde tutmanız yeterlidir.
Normal ciltler için kivi maskesi:
Kivi maskesi normal cilde sahip olanların cildini daha da berraklaştırır. Maskeyi haftada iki kez ve 10′ar dakika yapın.

womenist