Saçınızı kıvırcık yapmak için saatlerinizi mi harcıyorsunuz? limonla saç buklesi yapma yöntemi makalemizde pratik bir çözüme yer verdik. Bu yöntemle saçınıza kimyasal kozmetik ürünler kullanmanıza gerek kalmadan, doğal yollarla dalgalı saçlara kavuşacaksınız.

Limon doğal ağartıcı olarak saç rengini açar, fakat güneşe çıkmadığınız sürece yalnızca limon sürerek saç renginiz açılmaz.

Malzemeler
Bir saç fırçası yahut tarak
Sünger bigudi
2′ ye kesilmiş 1 adet limon ( saçınızın gürlüğüne ve uzunluğuna bağlı olarak limon miktarı daha az veya daha çok olabilir)
1 sprey şişesi
Saç klipslerlimonla_sac_buklesi_yapmalimonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (1)

Uygulanışı
Gece, yatmadan önce, saçınızı yıkayın ve kurutun. Saçınızı güzelce tarayıp, bölümlere ayırın, ayırdığınız saçları saç klipsi yardımıyla başınıza tutturun. Küçük bukleler için saçınızdan küçük tutam alın, büyük bukleler için daha fazla saçı klipsle tutturun.limonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (2)

Limonu ayırdığınız saç tutamına sürün, saç limon suyu ile iyice ıslanmalıdır.( Sprey şişeniz varsa işiniz daha kolay olacaktır limonu sıkın suyunu saç spreyine koyun, limon suyunu saça püskürtün, yahut bir kaseye limonu sıkın, ordan alacağınız limon suyunu her seferinde saça sürün)
Ardından saçı tarayın böylece limon suyu saça eşit dağılacaktır, daha sonra sünger bigudi ile saçınızı sarın.limonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (3) limonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (4) limonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (5) limonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (6)

Tüm saça bu işlemi uygulayın, yani saçtan bir tutam alın limon suyu sürün, ardından sünger bigudiye sarın.

Sabah kalktığınızda kıvırcık, dalgalı saçlarla uyanacaksınız!

İlgili Konular

Maşasız Saçları Dalgalı Kıvırcık Yapma Yolları Tıklayınız

Saç Lastikleri İle Evde Saç Düzleştirme

Saç Düzleştirici Süt Maskesi Tıklayınız

limonla_sac_buklesi_yapma_yontemi (7)