Doğru makyaj teknikleri ile büyük gözenekleri kapatmanız mümkün. Fondoten sürdükte sonra kendini belli eden sivilce yada gözenekelerden kurtulmak için makyajla gözenek kapatma için püf notası ise gözenek küçültücü baz uygulamaktır.

Makyajla Gözenek Kapatma

Makyajınızı yaptıktan kısa süre sonra kendisini daha fazla gösteren gözeneklerinizi doğru kapatabilmeniz önemlidir. Bunun için kullanacağınız teknikleri şöyle sıralayabiliriz.

Makyajla Gözenek Kapatma

Makyajla Gözenek Kapatma

Cildinizi yıkayın. Gözenenek sıkılaştırıcı bir tonik uygulayın ve ardından nemlenidirin.

Gözenek kapatmak için özel üretilmiş olan makyaj bazlarında kullanın. Bu bazı uygularken dikkat etmeniz nokta ise bazı uygulayıp geçiştirmeyin. Gözeneklerinizin içine iyice uygulayın.

Baz uygulamasından sonra ise kullandığınız yağ içermeyen fondoteni tok bir fırça yardımı ile cildinize iyice uygulayın. Bu ürünüde cildinizin iyice emdiğinden emin olun.

Fondoten uygulamasından sonra isteğe bağlı olarak sabitleyici bir pudra uygulayabilirsiniz. Seçeceğiniz pudra ciltteki yağlanmalardan kaynaklanan parlamaları etkisiz hale getirecek bir ürün olmalıdır.

Püf Noktası

Cildinizde kullandığınız tüm ürünlerin yağlanma karşıtı ürünler olmasına dikkat edin. Büyük gözenek problemi olan ciltler genellikle yağlı ciltlerdir.