Ananelerimizin eskiden makyaj mı vardı sözünü bilmeyen yoktur. Makyajsız güzel görünme sırları ile  hergün uğraş vermeden çok daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Doğal güzellik için neler yapılmalı diyorsanız okumaya devam edin.

Makyaj insan cildinin nefes almasını engeller. Günümüzde çok hafif dokulu hatta cilde zarar vermediği söylenen ürünler var ancak bunların ne kadar güvenilir olduğu hakkında kesin bilgiye sahip değiliz.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları

Hergün zaman harcayıp makyaj yapmak istemiyor olabilirsiniz. Yazın sıcak hava ile cilt ürünleri kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu yazıdaki taktikleri uyguladığınızda buna gerek kalmayacaktır.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 1

Kaşlar

Cildinizde makyaj olmayacağı için kaşlarınızı boyama işiyle de uğraşmayacaksınız. Kaşlarınıza doğal bakımlar uygulayın. Örneğin badem yağı ve vazelini karıştırıp her banyo öncesi uygulayabilirsiniz. Doğal bir görüntüden yana iseniz yapmanız gereken kaşlarınızın sadece etrafını almak yada tamemen doğal bırakmak olabilir. Yüz tipinize göre kaş yapınızı şekillendirmeyi unutmayın.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 2

Gözleri Vurgulayın

Gözlerinizin canlı ve parlak görünmesi için her akşam nemendirici uygulamayı atlamayın. Aynı zamanda kirpik kıvırıcılarda kullanarak gözlerinizi daha büyük  gösterebilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat edin. Göz altındaki koyu halkalardan kurtulmak için b vitamini açısından zengin beslenin. Doğal yollardan bu sorundan kurtulmak için Göz Altındaki Morluklara Doğal Çareler göz atabilirsiniz.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 3

Bembeyaz Dişler

Doğallıkta ilk dikkat çeken nokta dişler olur. Çok sert diş fırçalarından kaçının. Diş bakımınızı evde düzenli olarak yapın.Gerekirse diş beyazlatma işlemleri uygulatın.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 4

Çekici Dudaklar

Beslenme, nemlendirme ve ölü deriden kaynaklanan koyu renk oluşumu yalnızca yüzünüz için değil aynı zamanda dudaklarınız için de geçerlidir. Bazen zeytinyağı ya da diğer herhangi bir doğal yağ ile dudaklarınızı nemlendirin. Haftada bir kez yumuşak bir diş fırçasıyla veya parmak uçlarınızı şekere bandırarak dudaklarınıza masaj uygulayın.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 5

Işıl Işıl Saçlar

Güzelliğin büyük bir kısmının saçlardan oluştuğunu unutmayın. Saç bakımlarınızı kesinlikle aksatmayın. Saç kesiminizi saç tipinizi ve yüz şeklinize göre oluşturun. Birinde görüp beğendiğiniz saç modeli sizde aynı şekilde durmayabilir unutmayın. Saç rengi seçiminde ise ten rengi, kendi saçınızın doğal rengi, göz rengi gibi faktörlere dikkat edin. Saçlarınızın parlak ve dolgun durması için düzenli olarak kırıklarınızdan kurtulun.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 6

Güneş Kremi

Yaz yada kış farketmeksizin cildinizi korumanız gerekiyor. Güneş kremini tüm mevsimlerde kullanın. Güneş kremini dışarı çıkmadan en az 15 dakika önce sürmüş olun. Ultraviyole ışını cildinizin erken yaşlanmasına ve cansız durmasına neden olabilir.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 7

Cilde Bakım

Cildiz aslında doğal güzellikte odak noktanız olmalıdır. Günde 2 defa cildinizi yıkayın. Akşamları yıkama jeli kullanırken sabahları cilt sütleri yada buz küpleri ile yüzünüzün daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 8

Yeterli Uyku

Gece yarısından sonra salgılanan güzellik hormonlarını yakalayabilmek için erken yatın. Günde en az 7 saat uyumaya çalışın. Uyku poziyonlarının önemli olduğunu unutmayın. Olası kırışıklıkları engellemek için sırt üstü uyumaya çalışın.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 9

Beslenme

Cilt bakımından dışarıdan bakıldığı kadar içeriden de düzgün beslenme ile destelenmesi gerekiyor. Araştırmalar cilt güzelliğinin doğrudan alınan gıdalarla bağlantılı olduğunu söylüyor. Ana öğünlerin dışında vitaminler açısından zengin gıdalar ile beslenin. Ara öğünlerinize bir porsiyon sebze yada meyve birkaç tanede badem yada fındık gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

Makyajsız Güzel Görünme Sırları | 10

Giysi Seçimi

Giysilerin kişiye özel olduğunu bilmeniz gerekiyor. Herkesin vücut tipi, boyu ve kilosu gibi özellikleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle size en çok yakışacak kıyafetleri bulun. Moda olduğu için vücudunuzla örtüşmeyen kıyafetlerden kaçının.

 

Kaynak