Evde peeling tarifi ve peelingin nasıl yapıldığı kadınlar tarafından güzellik bakımları sırasında sıkça araştırılan bir konu olmakla beraber bu yönde oldukça fazla tarifin varlığı da dikkat çekmektedir. Hava kirliliği ve güneşin yakıcı etkileri başta olmak üzere kozmetik ürünler, amatör makyaj ve stres gibi nedenler en üstteki cilt hücrelerinin işlevlerinin yitirilmesine neden olmakta bununla birlikte cildin yaşam döngüsü de oldukça azalmaktadır. Peeling altta bulunan hücrelerin ölü hücreler yerine çıkarılması için önemli bir etki sağlamaktadır. Bu noktada peeling uygulaması sırasında cilt tipine en uygun maddelerin seçilmesi peeling etkilerini güçlendireceği gibi, peelingden saylanan faydanın da uzun ömürlü olmasının kapısını açacaktır.

Peeling Nasıl Yapılır? Evde Peeling Tarifi | 1

Peeling Nedir?

Kullanılan yöntemler sayesinde cildin ölü deriden arındırılmasına peeling adı verilmektedir. Peeling ürünleri arasında kullanımı en çok tavsiye edilen üç ürün; zeytinyağı, şeker, kil ve pirinç olarak göze çarparken;

  • Zeytinyağı peelingi
  • Pirinç maskesi
  • Kil maskesi en çok kullanılan peeling yöntemleri arasındadır.

Peeling malzemeleri diğer bakım ürünlerinin aksine her evde kolaylıkla bulunabildiği için evde peeling hazırlanmasının da oldukça kolay olduğundan bahsedilebilir. Böylece kısa vadede yüzdeki ölü hücrelerin yok edilmesi mümkün hale gelebilir.

Peeling Nasıl Yapılır? Evde Peeling Tarifi | 2

Evde Kolaylıkla Hazırlanabilecek Peeling Tarifleri

Cilt sorunlarından kurtulmak için peeling çok önemli bir etkendir. Bu yönde kozmetik ve bakım ürünü yapan firmaların sunduğu hazır peeling maskeleri yanında evde kolaylıkla hazırlanabilecek peeling tarifleri de bulunmaktadır. Bu noktada;

  • Bir yemek kaşığı saf zeytinyağı içerisine karıştırılan bir tatlı kaşığı toz şeker ile hazırlanan karışım,
  • Bir kâse yoğurdun içine bir yemek kaşığı karıştırılan yulaf ezmesi ile yapılan karışım,
  • Bir kâse yoğurdun içine iyice ezilmiş 5 çileğin karıştırılmasıyla yapılan karışım,
  • Bir fincan kahve içildikten sonra soğuyan telvesinin yüze sürülmesiyle yapılan evde peeling kahve uygulamaları herkesin evinde kolaylıkla uygulayabilecekleri peeling tarifleri arasındadır. 

Evde uygulanan peeling tarifleri Tıklayın !

En Doğal Peeling Yöntemleri Tıklayın !

Yüz Temizleme Jeli Doğal Tarifi Tıklayın !

Kore Cilt Bakımı Porselen Gibi Ciltlerin Sırları ! Tıklayın !