Doğal güzellik ürünlerini büyük kozmetik mağazalarında aramak yerine, evdeki malzemelerden yapmaya ne dersiniz?

Parfüm kalıcılığı için vazelin:
En sevdiğiniz parfümün kokusu çok çabuk uçup gidiyor mu? O halde bir parça vazelinin içine sevdiğiniz parfümden sıkın ve karıştırın. Daha sonra parfümlü vazelini bileklerinizin ve dirseklerinizin iç kısmına sürün, uzun süre mis gibi kokun!

Makyajı çıkarmak için zeytinyağı:
Uzun süre kalıcı ve suya dayanıklı rujları dudaktan tam anlamıyla temizlemek biraz güç olabiliyor. Bir parça pamuğun üzerine zeytinyağı sürün ve dudaklarınızı hafif hareketlerle silin. Dudaklarınız hem nemlenmiş hem de temizlenmiş olacak.

Parlak saç için elma sirkesi ve su:
Saçlarınızın güçlü ve parlak olması için elma sirkesi ile soğuk suyu karıştırarak saçınıza sürebilirsiniz. Bu karışımı ayda bir kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Güçlü tırnaklar için limon:
Çabuk kırılan ve sararmış tırnaklar için en doğal çözüm: limon. Haftada bir kez tırnaklarınıza limon sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından ılık suyla tırnaklarınızı durulayın. Kısa sürede daha güçlü tırnaklara kavuşacaksınız.

Oje kurutmak için soğuk su:
Oje sürdükten sonra soğuk su dolu bir kabın içine parmaklarınızı batırın ve birkaç dakika bekletin. Ojenizin ne kadar çabuk kurduğunu görünce şaşıracaksınız. Tabii bozulmadan pürüzsüz halde duran bakımlı tırnaklar sizi oldukça mutlu edecek.