Pratik Parti Makyajı Ayakkabıların topuklu ayakkabılara dönüştüğü, çantaların rolünü clutch’lara devrettiği yılbaşı partilerinin bu ışıltılı değişimine elbette pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz harika bir gece makyajı yakışır. İşte karşınızda günlük stilinizi neredeyse 5 dakikada parti stiline dönüştürme gücüne sahip pratik makyaj uygulamaları!

Pratik Parti Makyajı

parti makyajı

parti makyajı

 

1- Dayanıklı ciltler

Parti ve davetlerde makyajın birinci kuralı dayanıklılık. Cildinizi doğru bir şekilde makyaja hazırladığınızda ve gece boyunca maruz kalınacak ışık ve ısı değişimlerinden minimumda etkilenecek hale getirdiğinizde işin en önemli kısmını başarmışsınız demektir. Cildinizi iyice temizledikten sonra, teninizde ağır durmayacak formüle sahip su bazlı nemlendiriciler ile uygulamanın birinci adımını atın.

Pratik Parti Makyajı | 1

2- Kusursuz kapatma

Gece sonunda alanını terk edip çizgilerinizi doldurarak akacak bir maskara ve eyeliner, herhalde parti makyajında en son istenecek görüntülerdir. Dolayısıyla uygulamanızı yaparken bu konuyu en baştan düşünmeli ve önleminizi almalısınız. Kulak temizleme çubuğu yardımıyla fondöteninizi veya concealer’ınızı yüzünüzdeki tüm izleri kusursuz bir şekilde yapamak için uygulayın.

Pratik Parti Makyajı | 2

3- Capcanlı yanaklar

Cildinize tazelik katmak için yapabileceğiniz en iyi uygulama krem allık kullanmaktır. Krem formülleri uyguladığınız esnada parmaklarınızda oluşacak ısı, allığın cildinize çok daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olacak ve ortaya çok daha canlı bir sonuç çıkacaktır. Makyaj uzmanları, ışıltılı dudak parlatıcılarınızı yanaklarınızda uygulayarak harika bir parti makyajı yaratabileceğinizin de tüyosunu veriyor.

Işıltıyı cildinize daha fazla katmak için ise elmacık kemiklerinize, burun kemerinizin altına ve gözlerinizin iç köşelerine aydınlatıcı sürmeyi unutmayın!

Pratik Parti Makyajı | 3

4- Cesur dudaklar

Gelelim parti makyajının en iddialı detaylarına. Elbise seçiminize göre rengini belirleyeceğiniz rujunuzda dikkat etmeniz gereken iki nokta, dayanıklılığı ve dikkat çekici olması. Gece boyunca sürekli tazelemek zorunda kalmamak adına neredeyse 24 saat kalıcılık vaat eden ruj ve dudak parlatıcıları kurtarıcınız olabilir. Taşma sorununun önüne geçmek için ise rujunuzu sürmeden önce dudak kalemi ile şekillendirmeyi yapmayı unutmayın.

Pratik Parti Makyajı | 4

5- Metalik bakışlar

Ve sıra son dokunuşta! Hazır gündelik makyajınızdan uzaklaşmak üzere ‘parti’ gibi harika bir bahaneniz varken, cesaretin tadını çıkarın. Sıcak metalik tonlarda krem farlar tam da ihtiyacınız olan ürün. Özellikle kırmızı rujunuzla harika bir uyum sağlayacak dore tonlarını gözleriniza taşımayı deneyin. Ya da göz farı yerine ışıltılı eyeliner ’ları kirpik diplerinize uygulayın ve parmak uçlarınızla göz kapaklarınıza dağıtın. Daha renk ağırlıklı bir göz makyajı için ise Trend: Kaleydoskop Göz Makyajı yazımıza göz atın.

Pratik Parti Makyajı | 5

BONUS: Ya da dudaklar yerine kirpiklere odaklanın

Kıyafet seçiminiz dore ve gümüş gibi metalik yansımalara ya da iddialı dudaklara uyum sağlamayacaksa, tüm dikkatleri kirpiklerinize çekmeyi deneyin. Takma kirpikler ile çarpıcı bakışlar yaratmak için parti makyajından daha iyi bir bahane olamaz!

Fotoğraflar: Dior, Balmain, Ferretti, Rodarte, Gareth Pugh, Carmen Marc Valvo

Kaynak: blog.gittigidiyor.com