Sabah saç kabarması ve bozulması sorununu engellemek için akşam yatmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Sabah dağılmamış saçla uyanmak için bu noktalara dikkat edebilirsiniz.

Sabah dağılmamış saçla uyanmak için

Sabah uyandığınızda saçlarınızın bozulmamış ve hemen dışarıya çıkmaya hazır olduğunu görmek kadar bizi mutlu eden birşey olamaz. Özellikle erkenden okula yada işe giden kadınlar için bu bulunmaz bir nimettir. Bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ile bu mümkündür.

Saçlarınızı Kurutmadan Uyumayın

Saçınızı doğal haliyle kurutmak elbetteki saç sağlığı açısından en iyisidir. Islak saç şekil almaya müsait olduğu için uyurken sizin hiç istemeyeceğiniz bir şekle bürünebilir. Doğal güneş ışığı ile kuruduğu zaman saçınız kendi şeklini kabarmadan alabilir ancak ıslak saç ile uyuduğunuzda durum tam tersi olacaktır.

Saç Maskeleri

Saçınıza saç maskesi uygulamayı ihmal etmeyin. Kuru saçlar kabarmaya yatkındır. Duşa girmeden önce yada sonra mutlaka saç bakım maskesi uygulayın. Duştan sonra ise serum ile saçınızın şeklini koruyun.

Odanın Nem Oranı Önemlidir

Yazın sıcağında belki pencere açık uyumak isteyebilirsiniz sabaha karşı soğuyan hava nem yapar ve saçınız sabah nemden dolayı oldukça kabarmış bir hale bürünebilir.

Yastık Kılıfı

Tüm gece saçınıza ve yüzünüze değen yastık kılıflarının sizi terletip saçınızın kabarmasına neden olacak türden olmaması gerekir. Yastık kılıflarınızı düz ve yumuşak kumaşlardan seçin saten gibi sizi terletme ihtimali olan kılıflardan kullanmayın.

Sabah dağılmamış saçla uyanmak için

Saç Tokası

Alışkanlık olarak yatarken saçını toplayan insan sayısı hiç az değildir. Tüm gece bizi rahatsız eden saçlar istemeyiz. Ama kıskaçlı yada lastikli tokalar saçı sıkarak dökülmelere neden olabilir. Yada sabah uyandığınızda saçınızda toka izi olabilir.

Sabah dağılmamış saçla uyanmak için | 1

Saçı Örün

Saçlarınızın uzun yada kısa olması gerekmez saçınızı tamamen kuru bir haldeyken örün ve ince bir lastik toka ile tutturun. Bu sayede saçlarınızın şekli çok daha az bozulmuş olacaktır. Saçlarınız katlı ise alt ve üst olmak üzere iki örgü yaparak sabah saçınızda eşit dalgalar elde edebilirsiniz.