Her bir saçın yaşam döngüsünün var olduğunu söyleyen uzmanlar, genel olarak bir saç ömrünün 3-4 yıl kadar aktif bir süreç içinde olduğunu ve bu dönemden sonra birkaç gün içinde geçiş dönemine girdiği sonrasında ise üç ay kadar bir dönem içinde dinlenme evresine girdiğini söylemekteler. Bu bilgileri göz önünde bulunduğumuz zaman günlük saçların uzama miktarı 1/3 mm kadar olmakta ve günde dökülen saç miktarı ise 100 tel civarındadır…

Saç Günde Ne Kadar Uzar?

Günde yaklaşık olarak 1/3 mm kadar uzayan saçların 100 telden fazla dökülmesi durumu sorun olarak algılanır. Eğer ki saçlarınız günde 100 telden fazla dökülüyorsa bu sorun tıp alanında alopesi olarak tanımlanır ve genellikle de saç dökülmesinde psikolojik sorunlar rol oynamaktadır. Stres ve genetik faktörlerde saçlarda dökülmenin çok fazla olmasına yol açan etkenlerdir. Özellikle de kadınlarda stres kaynaklı saç dökülmelerin çok fazla rastlanmaktadır.

Doğal Saç Uzatma Maskesi için tıklayın !

Alopesi areata

Alopesi areata (Latince: Alopecia areata) ya da halk arasındaki adıyla saçkıran ya da kılkıran hastalığı, saçlı deri, sakal bölgesi, kaşlar, kirpikler ve diğer vücut kıllarının, belli bir belirti olmaksızın, tüm vücuda yayılmış bir biçimde dökülmesiyle kendini gösteren bir hastalıktır.

Hastalığın sık yinelemesi ve nasıl seyredeceğinin bilinmemesi nedeniyle hastaların yaşam kalitelerini etkilemesi olasıdır. Hastalığın nedenleri olarak genetik, psikolojik stresler, hücresel ve humoral bağışıklık, endokrin, bulaşıcı ve sinirsel etkenlerin rolü olduğu öne sürülmekle birlikte, altta yatan neden tam olarak bilinmemektedir.

Özellikle Stres altında, otoimmun hastalıklarda veya androjen, testesteron benzeri hormonların baskılaması sonucunda agresifleşen bağışıklık sistemi kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu hücrelerle savaşmaya başlar. Bu durumda kıl kökleri etrafında bulunan lenfosit denen hücreler sitokin diye adlandırılan kimyasallar salgılarlar ve bu da saçlarda dökülmeye neden olur.