Her kadın ışıldayan, pürüzsüz ve sivilcesiz bir cilde sahip olmak ister. Özellikle kadınlar kadar erkeklerde son dönemde cilt güzelliğine dikkat eder durumdadır. Pürüzsüz bir cilt için doğal yöntemler ise oldukça fazladır. Şeker ve zeytinyağı ile evlerde yapılan peeling sayesinde cilt kısa süre içerisinde ölü derilerden arınır. Evde yapılan doğal kolay cilt bakımı sayesinde kendinizi daha iyi ve dikkat çekici hissedebilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri

Hassas ciltlerin cilt bakımı yaparken daha da dikkatli olmaları gerekir. Daha sonrasında kızarıklık, leke ya da sivilce oluşmaması adına hassas cilde sahip olanların hafif ve hemen emilen ürünleri tercih etmelerinde fayda vardır.

  • Daha temiz ve arınmış bir cilde sahip olabilmek adına uykudan önce yüz bakımı da dikkat edilecek unsurlar arasındadır.
  • Makyaj, kir ve kalıntıları tamamen temizledikten sonra uyumak cilt sağlığı açısından önemlidir.
  • Doğal cilt bakım maskeleri sayesinde kimyasal ürünler ile uğraşmadan istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.
  • Bakım maskelerinin evde, doğal malzemeler ile hazırlanması cilt açısından daha avantajlıdır.
  • Portakal kabuğu, zeytinyağı, şeker, karbonat, evde maske yapılırken kullanılabilecek ürünlerden bazılarıdır.

Sağlıklı Ve Işıldayan Bir Cilde Sahip Olun | 1

Düzenli temizlemek önemli: Cildin sağlığını koruması adına düzenli temizlemek önemlidir. Haftada en az 3 gün maske ve peeling yapılan cilt, daha arınmış bir görünüme kavuşur. Cildin ferahlaması için ise temizledikten sonra mutlaka nemlendirici uygulamakta fayda vardır. Bu sayede zaman içerisinde ortaya çıkabilecek yaşlanma belirtileri de en aza indirilir. Nemlendirici uygulaması cildin toparlanması açısından da önemlidir.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Maske Tarifleri Tıklayın !

Pürüzsüz Ve Arınmış Bir Cilt İçin Dikkat Edilecek Unsurlar Tıklayın !

Suna Dumankaya’nın Porselen gibi bir cilt için verdiği tarif.. Tıklayın !