Seboreik dermatit tedavisi doğal ve bitkisel yöntemler ile yapılabilmekte olup etkili sonuçlar verebilmektedir. Seboreik dermatit saç egzaması olarak da bilinmektedir. Mantar kaynaklı oluşan bir cilt hastalığı olan seboreik dermatit, saç civarında oluşmaktadır. Bu hastalığa sebep olan en büyük etkenlerden bir tanesi bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır.

Seboreik dermatit genel olarak saç ve yüz bölgesinde görülmektedir. Hastalığın oluştuğu bölgede yaşanan soyulmalar nedeniyle kepeğe benzer dökülmeler oluşmaktadır. Seboreik dermatit çok yağlı cilt sebebiyle de oluşabilmektedir.

Seboreik Dermatit Hastalığının Sebep Olduğu Belirtiler Nelerdir?

Seboreik dermatit belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Kepek
  • Ciltte kızarıklık
  • Cildin yağlı ve yapışkan olması
  • Büyük alanlarda görülebilen kızıl plakalar
  • Cildin kabuklanması
  • Kaşıntı
  • Saç kaybı, saçların çok dökülmesi

Seboreik Dermatit Doğal Tedavisi Ve Bitkisel Çözümler | 1

Seboreik Dermatit Tedavisi İçin Bitkisel Yöntemler

  1. Seboreik Dermatit İçin Ardıç Katranı Sabunu Tedavisi

Ardıç ağacından üretilen ardıç katranı sabunu ile cilt hastalıklarının tedavisinde etkili sonuçlar alınabilmektedir. Aktarlardan satın alınabilecek bu sabun ile doğal tedavi uygulanabilmektedir. Seboreik dermatit tedavisi için kullananlar etkili sonuçlar aldığını belirtmiştir.

  1. Seboreik Dermatit İçin Karbonat

Yarım tatlı kaşığı karbonat ve yarım bardak su karıştırıldıktan sonra seboreik dermatit olan bölgeye sürülmektedir. 5 ila 10 dakika arası beklendikten sonra durulanır. Bu uygulama hastalık için etkili bir tedavi yöntemi sunmaktadır.

  1. Seboreik Dermatit İçin Elma Sirkesi Tedavisi

Elma sirkesi en etkili seboreik dermatit tedavilerinden biridir. Elma sirkesinin içerisinde bulunan malik asit, hastalığın sebep olduğu mantarları tedavi etmek için etkilidir. Bir bardak içerisinde yarım sirke yarım su doldurarak ilgili bölgeye sürüp 10 ila 15 dakika bekledikten sonra durulamalısınız.

  1. Seboreik Dermatit İçin Defne Sabunu

Defne sabunu seboreik dermatit için etkili bir tedavi yöntemidir. İlgili bölgeyi defne sabunu ile yıkadıktan sonra 10 dakika kadar bekleyin ve bol suyla durulayın. Kısa zamanda etkilerini göreceksiniz.

İlgili Konular;