Seliülit özellikle yaz aylarında bir çok kadın için büyük sorun oluşturuyor. Selüliti yok eden gıdalar doğanın bizim için bir mucizesi. Bu besinler ile selülitten kurtulabilirsiniz.

Selüliti Yok Eden Gıdalar

Selülit oluşumunun tek nedeni fazla kilo değildir. Kilo problemi olmayan kadınlarda karşılabilirsiniz. Vücutta fazla yağ ve toksin biriktiğinin belirtisidir. Yapılması gereken ise vücudu fazla toksinlerden arındırıp ardından kan akışını hızlandırmaktır. Vücudunuzu toksinlerden arındırabilmek için antioksidan içerikli gıdalar ile beslenmeyi unutmayın.

Sülülit Düşmanı Gıdalar

Yeşil ve Beyaz Çay
Bu iki çay içerisindeki yüksek orandaki antioksidanlar ile vücudunuza detoks uygular. Gün içerisinde ortalama 2 finca yeşilçay tüketebilirsiniz.

C Vitamini
Cildin toparlanıp tekrar eski haline gelebilmesi ve direncinin yüksek olması için C vitamini çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında C vitamini içeren gıdalar ile beslenin. Çilek ve karadut C vitamini açısından zengin besinlerdir.

Su
Çok faydalı olduğunu bildiğimiz su vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olacağı için bol bol tüketmeyi unutmayın.

Salatalık
Mineral ve su deposu olan salatalığın kalorisi düşüktür. Ödem atmanıza yardımcı olarak fazla suyun cildinizde birikmesini engelleyerek selülit görünümüne engel olur.

Goji Meyvesi
Goji meyvesi bilinen en güçlü antioksidan özelliğe sahip besinlerden biridir. İçerisindeki yüksek C vitamini ile selülit ile savaşmanıza yardımcı olur.

Yaz Sebzeleri
Düşük kalorili içeriğe sahip olan tüm yaz sebze ve meyvelerini tüketin. İçerisinde yüksek oranda lif bulunduran bu besinler aynı zamanda az miktarda doğal şeker içerir.