Sırtta oluşan akne yada sivilceler nasıl geçer? bu soru özellikle yaz aylarının gelmesiyle sık sık soruluyor. Sırt sivilceleri için maske tarifi yazısı ile bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Sizin için sırt sivilcesi neden olur yada sırt sivilcesi nasıl geçer ve sırttaki sivilce lekeleri nasıl geçer hepsini bu yazıda paylaşıyoruz.

Sırt sivilceleri için maske tarifi

Sırtta Neden Sivilce Oluşur?

Hormonel Dengesizlikler : Özellikle ergenlik döneminde değişen hormonlar, Östrojen hormonunda düzensizlik olması gibi nedenler başlıcalarıdır.

Giysilerden dolayı cildin hava almaması : Tüm gün hava almayan sırt derisi hava alamaz, nemli kalan sırtta bakteri üremesi oldukça kolaydır. Sırttaki sivilceler için çamaşırlarınızı her gün düzenli olarak değiştirin. Özellikle yazın terlemenizi engelleyecek hava geçiren kıyafetler tercih edin.

Kötü beslenme : Sebze ve meyveden uzak dengesi beslenme sivilce oluşumuna davetiye çıkarır. Aşırı yağlı gıdalar tüketmeyin . Bol su Tüketin.

Sırttaki Sivilceler İçin Maske Tarifleri Tıklayın !

Stres : Günlük hayatımızdaki sorunlar sadece ruh halimizi değil cildimizide etkiler sırttaki sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız stresi azaltın. Stres bazı hormonarın yüksek salgılanmasına neden olur. Bu sivilce olarak geri döner.

Karaciğer problemleri : Karaciğer vücudun süzgeci görevini görür. Kesinlikle belli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Karaciğer temizleyen kür tarifimize bir göz atabilirsiniz.

Sırt sivilceleri için maske

Sırt sivilceleri için maske

Sırttaki Sivilceler İçin Maske :

Yukarıda söylediğimiz maddeleri uyguladıktan sonra bu maskeyi yapabilirsiniz.

Taze olarak rondodan geçirilmiş 1 adet soğan suyu

2 yada 3 damla limon

Bu karışımı pamuk yardımıyla sırtınıza sürün bir gece boyunca kalması etkisini daha çabuk ve etkili göstermesiniz sağlar.

Sırttaki Sivilceler İçin 2. Maske

1 kahve fincanı maden suyu (asidi kaçmamış maden suyunu tercih edebilirsiniz.)

1 kahve fincanı doğal elma sirkesini karıştırın.

Günde 2 defa  sivilcelerinizin üstüne pamukla sürün  bir saat kadar bekletebilirsiniz.Sırt sivilceleri için maske tarifi | 1

 

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sırtınızı temiz tutun ve her gün  sivilceler için uygun sabunlar ile duş alın. Sivilcelerinize iyi gelecek sabunları Bitkisel Sabunlar Hangi Tedavilerde Kullanılıyor yazımızdan bulabilirsiniz.

Sırtınıza duştan hafif kese ile peeling yapın. Böylece ölü derileri uzaklaştırmış olacaksınız. Bakteri üreme ihtimalini en aza indirgemiş olursunuz. Unutmamanız gereken ayrıntı ise hala büyük sivilclerinizi varsa bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olun.

Deniz tuzu yada okyanus tuzundan faydalanabilirsiniz. Bu maddeler hem sivilce kurutucu hemde ölü deriyi soyan özelliklere sahiptir. İçerisinde bolca mineral bulunur.