En etkili akne tedavilerinde kullanılan sivilce ve akneler için kabak maskesi ile sivilcelere acil çözüm bulmuş olacaksınız. Yazımızda sivilce için domates ve havuç maskesi tarifini de bulabilirsiniz.

Sivilce ve Akneler İçin Kabak Maskesi

Kabak, Kabak vitamin A, C ve antioksidanlar, mükemmel bir bileşendir içeren akne ve cilt gözeneklerinden yüzeyinden kir ve ölü derileri temizler. Cildin nefes almasına yardımcı olur.

Sivilce ve Akneler İçin Kabak Maskesi | 1

Kabak Makesi Hazırlanışı

1 yumurta

4-5 kaşık taze kabak

Süt

Bu maskeyi yapmak için tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüzde 15 -20 dakika tutun. Ilık su ile yıkayın. Bu maskeyi hafatada 2 defa uygulayabilirsiniz. Akşamları uygulamanız daha sağlıklı olacaktır.

Eğer yüzünüze sivilce maskesi uyguluyorsanız akşamları uygulayın ve gündüz mutlaka güneş kremi kullanın. Gözenekleri açılmış olan hassas cildinizi dışarının zararlı etkilerine karşı korumuş olursunuz.

Sivilce ve Akneler İçin Kabak Maskesi | 2

Sivilceler İçin Domates Maskesi

2 orta boy domatesi püre haline getirin. Yüzünüze uygulayın. Bu maskenin yüzünüzde 15-20 dakika kalması yeterli olur.Domates asitli olduğu için yüzünüzde daha fazla tutmayın.

Sivilceli ciltler son derece hassastır. Uyguladığınız maskelerde önerilen dakikalara uymanız gerekiyor. Bazen etkisini daha fazla almak için ciltte uzun süre bırakılan maskeler cildin daha fazla yıpranmasına neden olabilir. Tüm maskelerden sonra sivilceli ciltler için hazırlanmış olan su bazlı nemlendirileri uygulamayı unutmayın. Eğer ağır sivilceleriniz varsa doktorunuzun önereceği ve dermo kozmatik ürünleri tercih edebilirsiniz.

Sivilce ve Akneler İçin Kabak Maskesi | 3

Akneler İçin Havuç Maskesi

Havucu iyice rendeleyin. En etkili verimi ancak bu şekilde alabilirsiniz.  Maske için 4 kaşık yeterli olacaktır.İçersine bir kaşık bal ekleyin. Cildinize uygulayın. 15-20 dakika bekletin soğuk su ile yıkayın.

Cildinizdeki kan akışını canlandırmak için soğuk su ile yıkayın. Özellikle sabahları bu şekilde yıkamak hem uykunuzun açılmasına hemde cildinizin gün içerisinde daha parlak olmasına neden olur.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri Tıklayın !

Göğüs ve Omuzlardaki Sivilcelerden Kurtulmak İçin Tıklayın !