Taze ve rengi eşitlenmiş bir cilt için sadece dışarıdan takviyeler yeterli değildir. Taze bir cilt için hemen tüketmeye başlamanız gereken besinler nelerdir? Bu besinleri tüm yaz boyunca tüketince cildinizde olan değişimlere inanmayacaksınız.

Taze Bir Cilt Hemen Tüketmeye Başlamanız Gereken Besinler

Cildinize uyguladığınız bakımlar elbetteki çok faydalıdır. Cildinizin ölü derilerden arınmasını, nemlendirilmesi ve ileri yaşlarda çok daha az kırışıklıklar olmasına yardımcı olabilir. Ancak tek başına yeterli olmayacaktır. Tükettiğiniz besinlerinde cildinize dost olması gerekiyor. İşte cilt dostu besinler.

Yaban mersini
Bu küçük mavi toplar harika bir antioksidan kaynağıdır. Lif, A ve C vitamini bakımından zengindir. Hergün tüketmeye çalışın.

Elma
Cildin esnekliğini arttıran ve yaşlanmayı geciktiren doğal bir kolojen deposudur.

Karpuz
Nerdeyse tamamı sudan oluşan bu besin cildinizin ferahlamasına ve kendisini yenilemesine yardımcı olur.

Muz
Nem dengesini korumak için özellikle yaz aylarında mutlaka tüketmeniz gereken bir besindir. Yüksek potasyum içeriği ile özel günlerinizinde daha rahat geçmesini sağlar.

Ananas
Fazla ödemin atılmasına yardımcı olur. Cildinizin daha parlak olmasını sağlar. Göz altı torbalarınız ile ananas yiyerek vedalaşabilirsiniz.

Taze Bir Cilt Hemen Tüketmeye Başlamanız Gereken Besinler | 1

Çilek
Çilek cildinizi UV ışınlarına karşı korur. C vitamini içeriği ile cildinizin daha canlı görünmesini sağlar. Üstelik kalorisi çok düşüktür.

Papaya
Ölü derilerin atılıp cildin tazelenmesine yardımcı olur. Cilt sağlığı için son derece faydalı olan enzimler içerir. A vitamini deposudur.

Kivi
C vitamini oranı çok yüksek olan kivi yazın güneşten hasar almış olan cildinizin toparlanmasına yardımcı olacaktır.

Nar
Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayan antioksidan bakımından zengindir. Cildinizin yaşlanmasını ve kırışmasını engeller.

Kiraz
Yaşlanmamayı engeller. Ciltte su tutulmasına ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Kiraz sapını kaynatıp içtiğinizde ise ödem attırıcı özelliğe sahip olur.