Siyah nokta temizleme konusunda oldukça popüler olan ve reklamlarını oldukça gördüğümüz bu siyah nokta temizleme aparatı kullanıcı yorumları oldukça ilginç işe yaradığını söyleyende var tam tersini söyleyende. Peki vakumlu siyah nokta temizleyiciler işe yarar mı?

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 1

Öncelikle siyah noktalar ciltte tükettiğimiz gıdalar ve hava faktörlerin gözeneklere dolması  ile oluşmuş yağ , kir ve ölü deri birikintileridir. Günümüzde gözenekleri temizlemek için  ister evde istersenizde profosyonel salonlarda bir çok farklı yöntem mevcut. Dilerseniz güzellik uzmanı Suna Dumankaya En Popüler Cilt Maskeleri Tarifleri göz atabilirsiniz.

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 2

Vakumlu Siyah Nokta Temzileyciler İşe Yarar mı?

Gözenek temizlemede kullanılan 2 yöntemden biri peeling diğeri ise vakumlu temizleyici makinalardır. Vakumlu makinalar piyasada oldukça yaygın farklı markalar ve ortalama fiyatlı ürünler. Bu ürünlere cilde fayda ve zararları ise şöyle

Vakumlu makinalar ciltteki ölü deriyi yani siyah noktayı kökünden alabilir fakat gözeneklere kökünden işlediği için gözeneklerin büyümesini sağlayabilir.

İyi olmayan ve yüksek güçteki makinalar cildinizde ağda etkisi bırakabilir. Bu kırışıklık ve sarkmalara neden olur.

Eğer bu makinayı kullanacaksanız duştan sonra yada 5 dakika kadar buharda durmuş cildinize uygulamanız gerekiyor. Açılmış olan gözenekleri kökünden temizlemek çok daha kolay olacaktır. Gözenek Küçültücü Maskeler göz atmanızda fayda var…

Genel kullanıcı yorumları incelendiğinde bu ürünlerin siyah nokta temizlemede işe yaradığı fakat gözenek büyümesine yol açtığı söylenmiştir.

Cildizine uygulayacağınız bu işlemin sizin cilt tipinize uygun olup olmadığını bir dermatalogile görüşebilirsiniz.

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 3

En İyi Siyah Nokta Ürünleri ve Fiyatları

Siyah nokta ürünlerinin en iyileri, krem, jel, peeling veya serum şeklinde olabilmektedir. Bu ürünler içlerinde doğal yağlar ve asitler bulundurduğundan kullananların hem siyah noktalarını temizlemekte, hem de cildi ölü derilerden arındırmaktadır.

Siyah nokta kremi eczanelerde bulunabileceği gibi kozmetik mağazalarından da temin edilebilmektedir.

Jel Bazlı Siyah Nokta Ürünleri

Jel bazlı ürünler, sürüldükten sonra yıkanmayı gerektiren ürünlerdir. Bunlar, içerdikleri asit nedeniyle ciltte kızarıklığa ve kaşıntıya neden olma riski taşırlar.

Bu nedenle bu tarz ürünler ciltte uzun süre tutulmamalı, dikkatli kullanılmalıdır. Bazı jel siyah nokta ürünleri şöyle sıralanabilir:

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 4

Clinique Exfoliating Scrub Arındırıcı Peeling:

En iyi siyah nokta çıkarıcılar arasında yer alan bu ürün, cildi ölü derilerden arındırır. Yağlı ciltler için tavsiye edilir. Fiyatı 99 TL’dir.

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 5

Neutrogena Visibly Clear Sivilce ve Siyah Nokta Karşıtı Jel:

Siyah noktalara özel hazırlanmış bu ürün, gözenekleri derinlemesine temizler ve ferahlık verir. Ürünün fiyatı 18 TL’dir.

Krem Bazlı Siyah Nokta Karşıtı Ürünler

Bu ürünlerin kullanımında herhangi bir asidik içerik bulanmamaktadır. Hassas ciltlere uygun olan bu ürünler şu şekilde sıralanır:

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 6

M. Asam Pore Minimizer:

Gözenek ve siyah nokta kremiolarak bilinen ürün, gözenekleri küçültmeye yardımcı olur. Fiyatı 63 TL’dir.

Vakumlu Siyah Nokta Temizleyiciler İşe Yarar mı? | 7

Dr. Murad T-Zone Pore Refining Serum:

Siyah nokta karşıtı bu ürün, gözenekleri küçültmesi ve T bölgesindeki yağı azaltması ile beğeni toplamıştır. Ürün fiyatı 176 TL’dir.

İlgili Konular;