Zaman hızla geçerken yaşlanmamak için yapılması gerekenler nelerdir? Zamanı durdurmak mümkün değil ama yaşlanmayı bazı yöntemler ile mümkün.

Yaşlanmamak için yapılması gerekenler

Zamanla yaşlanan hücrelerimizi daha genç ve canlı tutabilmek için her gün düzenli olarak bakım uygulamamız şart. Peki günlük yada haftalık rutinlerimizde neler olmalı yada neler tüketmeliyiz. Devamlı genç kalan dünya starlarının uyguladığı yaşlanma karşıtı uygulamalar nelerdir?

Yaşlanmamak için yapılması gerekenler | 1

Yaşlanmamak için

Hücreleri Besleyin
Sadece yemek yemek ve midemizi doldurmak için beslenmelisiniz. Hücrelerin enerji ihtiyacını karşılamak ve toksinleri atmak için vitamin açısından zengin beslenmelisiniz. Günlük beslenmenizde en az 2 posriyon meyve ve sebze olmalı.

Güneşten Korunun
Güneş kremi kullanarak cildinizi zararlı ışınlardan korumakla kalmaz aynı zamanda yaşlanmanın en büyük nedeni de ortadan kaldırmış olursunuz. Cilt renginiz ise yada hassas bir cilde sahipseniz 50 faktörlü koruyucuları tercih edebilirsiniz.

Gülün
Neşeli olmak sadece o anınızı güzel kılmaz. Uzun vade de gençlik hormonlarının daha fazla salgılanmasını sağlar. Yapılan araştırmalar kendinizi gülümsemeye zorladığınızda içinizde gülme hissinin getirdiğini söylüyor.

Kaliteli Ürünler
Erken yaşlarda çok pahalı ve yoğun içerikli kremler kullanmaya gerek olmadan sadece nemlendirici ve göz çevresi kremleri ile bakım uygulayabilirsiniz. Yaşınız ilerledikçe ise daha yoğun bakım sağlayan kaliteli ürünler kullanmanız şart.

Günlük ve Haftalık Bakımlar
Her akşam mutlaka makyajınızı çıkartın. Cildinizi mutlaka temizleyin. Haftalık olarak bakımlar ve peeling uygulayın. Bunları alışkanlık edinmeniz ise temel nokta olacaktır. Haftanın belirli günlerinde makyaj yapmayın. Düzenli olarak dermotolog randevularına gidin. Yaşlanmanın ilk belirtilerinin çıktığı göz çevrenizi mutlaka koruyun.