Hepimizin uzun süredir beklediği yaz ayları gelip çattı fakat cildimizin bu döneme hazır olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Deniz suyu, güneş ışınları, nemli hava ve daha birçok detay cildimize zarar verebiliyor. Kozmetik ürünlerden alacağımız destek ne kadar yeterli olacak? Ya da cilt yapımız hakkında bilgi sahibi miyiz? Yaz aylarında cildimizi büyük tehlikeler bekliyor ve dilerseniz bu detaylara hep birlikte göz atalım…

Cilt Kuruluğu

Yoğun güneş ışınları ve sıcak hava nedeniyle özellikle hassas cilt yapıları kuruluk sorunu ile baş etmek durumunda kalabiliyor. Kurumuş ciltlerin bakımı çok daha zor olacaktır bu yüzden önlem almak adına düzenli olarak nemlendirici kremleri ve kozmetik ürünleri çantanızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Cilt yapınızı korumak ve hassasiyeti ortadan kaldırmak adına özellikle bu dönemde yoğun nem desteğine daha fazla ihtiyacınız olacaktır.

Yaz Aylarında Cildinizi Bekleyen Tehlikeler | 1

Soyulmalar/Dökülmeler

Koruyucu krem kullanımı yaz aylarında daha büyük önem taşımaktadır. Yaz aylarında cildinizi bekleyen en büyük sorunlardan bir tanesi soyulmalar ve dökülmeler olarak karşımıza çıkıyor. Güneş ışınlarının zarar vermesi ile birlikte ciltte meydana gelen soyulmalar, cildin daha sağlıksız bir görüntüye sahip olmasına neden oluyor.

Bu aşamada cilt yapınızı belirledikten sonra ihtiyacınız olan koruma kremlerini ya da spreylerini de yanınıza alabilirsiniz. Markalar bu bağlamda ürün desteği sunmaya devam ediyor ve cilt yapınıza uygun koruma ürünleri ile karşınıza çıkıyorlar.

Kuru Ciltler İçin Maskeler için Tıklayın !

Evde Doğal Nemlendirici Krem Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Kuru Ciltler İçin Müthiş Maske Tarifleri için Tıklayın !