Bu yazımızda doğal yöntemler ile yüz egzaması nasıl geçer, konusunda önemli bilgiler vereceğiz.

Yüz Egzaması Nasıl Olur?

Yüz egzaması genellikle doğuştan veya genetik kökenli gelen alerjiye yatkınlık gibi durumlarda ve hassas cildi olanlarda özellikle stres ve vücut direncinin düşmesi halinde. Yine alerjik bünyelerde bahar dönemlerinde görülebilir. Genellikle egzama kremi gibi ilaçlar ile tedavi edilen yüz egzamaları için doğal yöntemlerle tedavi yolları da mevcut. Egzama tedavisi yapılırken yine egzamayı artırıcı yiyeceklerden ve şayet varsa alerjik etkenlerden uzak durmakta fayda var. Bunun haricinde cildinizin aşırı kuru kalması da veya tam tersine aşırı yağlı kalması da egzamanızın artmasına sebep olabiliyor.

Bunun dışında kimyasallardan, parfümlü ve aşırı deterjanlı çamaşır yıkamaktan, parfümlerden, aşırı kuru havadan, ev tozlarından ve aşırı uzun ve sıcak banyo yapmaktan kaçınmak gerekiyor. Tabi herkesin mustarip olduğu stresten de uzak durmak önemli.

Yüz Egzamasını Nasıl Geçer Doğal Çözümler | 1

Yüz Egzaması İçin Doğal Ürünler Nelerdir?

Herkesin aklında olan egzama nasıl geçer sorusunun cevabı ise aslında hepimizin evinde kullandığı veya kolaylıkla bulabileceği doğal ürünlerde saklı. Egzamaya iyi gelen bazı doğal ürün ve yöntemler şunlar:

  • Aloa Vera: Aloa Vera içeren özellikle doğal ve katkısız kremler egzama problemlerinde çok ciddi iyileşmeler sağlıyor.
  • Yulaf: Yulaf ezmesi ve yulaf ile yapılacak lapalar egzamanın yanında birçok cilt problemleri için tavsiye ediliyor.
  • Limon: Limon özellikle cildin yağ dengesini sağlamada önemli faydalara sahip. Egzamanın yoğun olduğu gölgelere çok azla olamamak kaydı ile silon suyu uygulanabilir. Veya sabah yüzünüzü limonlu ılık suyla yıkayabilirsiniz.
  • Elma Sirkesi: Evde kolayca yapılabilecek doğal elma sirkesi pamukla egzamaların üzerine uyguladığınız takdirde olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • Salatalık: Salatalık ile yapılacak tamponlar da egzamalı bölgenin gerginliğini azaltıp iyileşme sürecine olumlu katkıda bulunabiliyor.

İbrahim Saraçoğlu’ndan Yüzdeki Egzamaya Bitkisel Çözüm Tıklayın !

Egzama Nasıl Geçer? 20 Öneri Tıklayın !

Ellerde Egzama Nasıl Tedavi Edilir? Tıklayın !

Saç Derisinde Egzama Nasıl Geçer? Tıklayın !

Seboreik Dermatit Sebepleri Nelerdir? Tedavisi Varmı?