Estetik operasyon geçirmek istiyorsunuz ama sonucun nasıl olacağından endişe mi ediyorsunuz?

Bu endişeniz hiç de yersiz değil, merak etmeyin bu konuda yalnız da değilsiniz. Sadece estetik operasyonlarda değil, bütün ameliyatlarda hastaların hepsi benzer endişeleri yaşar. Özellikle estetik operasyonlarda gelişen teknoloji sayesinde bu endişeler son buluyor! Daha fazlası Op. Dr. Güncel Öztürk’ün bilgilerinden derlediğimiz yazımızda saklı!

3D Simülasyon cihazları ile sürprize yer yok!

3D simülasyon cihazları sayesinde estetik operasyondan önce nasıl bir görünüme kavuşacağınızı gerçeğe en yakın haliyle görebilirsiniz. Özellikle nasıl bir şekil olması gerektiğine karar veremeyenler için de çok büyük bir avantaj sunmaktadır. 3D simülasyon cihazının sunduğu görüntüleriniz üzerinden istediğiniz şekli daha doğru bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Estetik cerrahınız ile birlikte kendi görüntüleriniz üzerinden fikir alışverişi yapabilir, sonuçlarını görebilir, doğru bir seçim olup olmadığına net bir şekilde karar verebilirsiniz. Bu iş tamamen sizin denetiminiz altında olacaktır, buna emin olabilirsiniz!

3d-simulasyon-1

3D simülasyon cihazı ile gerçeğe en yakın görüntüleriniz çıkarılır ve size sunulur

3D simülasyon uygulamasında estetik operasyondan önce 6 farklı açıdan yüksek çözünürlüklü fotoğraflarınız çekilir. 3D simülasyon cihazının sahip olduğu özel yazılım sayesinde çekilen fotoğraflarınız üzerinden 3 boyutlu görüntüleriniz çıkarılır. Estetik operasyon geçireceğiniz bölgenin üzerindeki yapılacak olan değişiklikler bu görüntüler üzerinde gerçekleştirilir. Yapılan yeni tasarımı istediğiniz açıdan görebilir, hayalinizdeki tasarıma en yakın hale getirebilir, operasyonun sonuçlarından emin olarak ameliyata girebilirsiniz.

3D simülasyon cihazıyla bütün bölgeler tasarlanabilir

Bütün estetik operasyonlar 3D simülasyon cihazıyla planlanabilir, estetik operasyonların sonuçları önceden görülebilir. Yüz bölgesindeki burun, çene, elmacık kemiği, dudak, kaş, göz kapağı ya da kırışık estetiklerinin hepsi, vücutta ise göğüs, popo, kalça dahil bütün estetik operasyonlar dahildir.

Yüz estetiklerinde 3D simülasyon cihazı avantajı

Yüz estetikleri kişinin görünümünü etkilediği için sonuçları kişiler için büyük önem taşır. Örneğin rinoplasti yani burun estetiği yüz estetiğinin en önemli operasyonlarından birisidir. Burun estetiğinde bazen hastalarımızın hayal ettiği şekil yüzleri için uygun olmayabiliyor. 3D simülasyon cihazındaki görüntüleri üzerinden gördüğünde tamamen farklı bir şekle karar verebiliyor.

Aynı şekilde kaş kaldırma, dudak dolgunlaştırma ya da çene konturu estetiği gibi operasyonlarda da yapılan değişiklikleri ve düzeltmeleri cepheden, profilden, üstten ve alttan görebilme imkanına sahip oluyor. Yapılacak olan tasarımdan emin ve içi rahat bir şekilde estetik olma kararını alabiliyor. Böylece ameliyattan sonra hiçbir şekilde sürpriz yaşanmıyor.

3-d-sumulasyon-ile-surprize-yer-yok-3

Yüzünüzde sonradan istenmedik değişiklikler  yapmayı kimse istemez değil mi?

Burun, kaş, dudak estetiğinde sürprizlere yer yok!

Burun estetiği, kırışık tedavisi, dudak dolgusu, kaş kaldırma ya da çene estetiği tüm bu işlemlerin sonuçları operasyondan önce görülebiliyor. Yeni burnun şekillendirilmesi aşamasına hasta ameliyattan önce birebir katılabilir, cerrahla birlikte ortak karar alabilir, burun estetiğinin sonuçlarından kaygı duymaz.

Aynı şekilde dudak dolgusu, çene ve elmacık kemiği estetiğinde olası kaygıları ortadan kaldırır. Hasta her açıdan yapılan estetiği gerçeğe en yakın haliyle görebilir. Cerrahi ve cerrahi olmayan tekniklerin hepsinde yani botoks ve dolgu enjeksiyonunda da aynı şekilde 3D simülasyon cihazı ile estetik operasyondan önce yapılacak değişiklikleri görebilirsiniz.

3d-simulasyon-2

Meme, popo, bölgesel incelme estetiklerinde 3D tasarım güvencesi…

Meme estetikleri, popo kaldırma ya da bölgesel incelme estetiklerinde de 3D tasarım çok önemli faydalar sağlar.  Göğüs büyütme estetiğinde, popo kaldırma ya da bölgesel incelme estetiklerinde vücudunuzla en uyumlu şekle cerrahınız ile birlikte karar verebilirsiniz. Özellikle göğüs büyütme estetiğinde damla ya da yuvarlak tip mi, boyutunun nasıl olması gerektiğine deneyerek karar verebilirsiniz.

Estetik cerrahi her geçen gün hem cerrahlara hem de sizlere sevindirici ve rahatlatıcı gelişmeler sunmaya devam ediyor. 3D simülasyon cihazı ile estetik operasyon sonrası nasıl görünüme kavuşulacağı endişesi son buldu. Teknolojinin sunduğu bu imkanla siz de tatsız sürprizlere izin vermeyebilir, estetik operasyonlara daha güvenli bir şekilde girebilirsiniz.

Sevgiyle kalın, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı