Yüz temizleme jeli doğal tarifi evde kolayca yapabilirsiniz. Doğal yüz temizleyici jel tarifi cildi güzelleştirdiği gibi yıpranan makyaj ve dış etkiler nedeniyle yıpranan cildi onarmaktadır. Yüzünüzü sabunla yıkamak, makyajınızı temizlemek, vb. günlük yüz temizleme teknikleri dışında evde kolayca yapabileceğiniz doğal tariflerden yardım alarak sağlıklı bir cilde kolayca sahip olabilirsiniz.

Yüz Temizleme Jeli Doğal Tarifi | 1

Gözenekleri Açmak İçin Doğal Yüz Jeli Yapımı

Yüz temizliği konusunda yapılacak ilk işlem cildinizdeki gözenekleri açmaya yöneliktir. Gözenekleri kapalı bir cilt için sağlıktan bahsedilemez. Doğal yüz temizleme jeli yapımı teknikleri ile gözeneklerinizi açarak hücre yenilenme sürecini hızlandırabilir, günden güne gençleşerek zamana meydan okuduğunuzu görebilirsiniz. Sizlerle paylaşacağımız en iyi yüz temizleme jeli tarifleriyle yüzünüzün ışıldamasını sağlayacak birkaç etkiyi bir arada elde edebilirsiniz.

  • Yarım tatlı kaşığı badem yağı, 4 yemek kaşığı kastile sabunu, 4-5 damla E vitamini yağı ve 9 damla lavanta yağı karıştırılarak demlenmiş 4 su bardağı papatya çayı ile karıştırılarak başarılı bir yüz temizleme jeli elde edilebilir.
  • 1’er çorba kaşığı limon suyu, zeytinyağı ve avokado yağı jel haline gelene kadar karıştırılır. Bu tarif ile cilt temizliği yanında gözenekler ve lekelerle savaşabilirsiniz.

Yüz Temizleme Jeli Doğal Tarifi | 2

 

Cildinizi Besleyecek Yüz Maskesi Çözümleri

Tarifini paylaştığımız jeller ile yüzünü tamamen temizledikten sonra evde yüz temizleme maskesi tariflerimizle elde ettiğiniz maskeleri yüzünüze uygulayarak cildinizi nemlendirip beslerken zamanın etkilerini tersine çevirebilirsiniz!

  • 2 tatlı kaşığı bal, yarım avakado ve 2 yumurta bir kabın içerisinde yumurtalar köpürene kadar karıştırılarak kalın bir tabaka halinde cilde uygulandığında pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.
  • Yarım su bardağı salatalık posası ve bir adet yumurta karıştırılarak yüze uygulandığında kırışıklıklar azaltılabilir.
  • 1 paket jelatin ısırılarak domatesle birlikte karıştırılıp yüze uygulandığında ciltteki lekelerden kurtulabilir ve ton farklarını yok edebilirsiniz.

Yüz temizleme jelleri zararlı mı? Tıklayın !

Yüz temizleme jeli Önerileri Tıklayın !

Gözenek Temizleyici Maske Tarifi Tıklayın !

Aleo Vera jeli Tarifi Yapımı İçin Tıklayın !

Ev Yapımı Misel Su Cilt Temizleyici Tarif Tıklayın !