Sir ağda, brezilya ağdası istersenizde klasik ağda yapmak olsun kadınlar için rahatsız edicidir. Evde acısız ağda nasıl yapılır? Acısız ve ağrısız ağda için bir kaç yöntem var. Acısız ağda yöntemlerimiz sizlerle.. Sizlerinde bildiğiniz yöntemler var ise yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Evde acısız ağda nasıl yapılır?

Evde Acısız Ağda Nasıl Yapılır? 8 Tavsiye | 1

Ağda ilk çağlardan beri istenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanan en bilindik yöntemdir. Tüyleri çekerken sinirlerde etkilendiği için özellikle acı eşiği düşük kadınlarda bir çileye döünüşebilir. Ancak bu konununda bazı püf noktaları vardır, bu noktaları şöyle sıralayabiliriz.

Cildinize Peeling Uygulayın

Cildinizden kıl köklerini kolaylıkla çekmek için ağdadan birkaç gün önce cildinize peelin uygulayın. Cilt peelingi olarak türk kahvesi ve toz şeker uygulayabilirsiniz. Ardından güzelce kese yapın.

Krem Kullanın

Kuru ciltler için her gün nemlendirici krem kullanmak zaten önerilen bir uygulamadır. Ağda öncesinde cildinizin nemli olması önemlidir. Böylece tahriş olmaz ve çok daha az acı hissetmenizi sağlar.

Acı Azaltıcı Kremler

Eczanelerde yada aktarlarda bulabileceğiniz bu kremler uygun fiyatlıdır. Deri yüzeyini uyuşturan bu kremler ile ağda sırasındaki acıyı azaltabilirsiniz.

Kan Akışını Yavaşlatın

Kan akışının fazla olduğu bölgelerde sinirler daha hassas olduğu için ağda yapılacak bölgeyi soğuk tutun. Buz torbası kompleksi bu iş için idealdir.

Evde Acısız Ağda Nasıl Yapılır? 8 Tavsiye | 2

Küçük Bantlar Kullanın

Ağda sırasında işinizi bir an önce bitirmek isteyebilirsiniz. Ancak sir ağda uygulamalarında büyük bantlar yerine  daha küçük bantlar seçin. Eğer kuaför salonlarında ağda işlemi yaptırıyorsanız, onlara bunu söyleyin.

Cildinizi Gerin

Ağda yaparken cildinizi mutlaka gerin. Böylece hem tüyler kırılmadan çıkar. Hemde çok daha az acı hissetmiş olursunuz.

Ağda Süresini Geciktirmeyin

Uzun olan tüylerin kökleri de derin olacaktır. Bu yüzden iki ağda arasında uzun zaman olmamasına dikkat edin. Ağda yapan kadınlar uzun zaman geçince acı eşiği güçlendiği için eskisi kadar acı hissetmemeye başlar.

Ağdayı Sürme ve Çekme Yönü

Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru sürün. Böylece kıl köklerine yani derisinize zarar vermemiş olursunuz ve hissetiğiniz acı yarı yarıya azalmış olur. Ağdayı çekerken kıl kökleri yönünde çekmeyi unutmayın.

Evde Acısız Ağda Nasıl Yapılır? 8 Tavsiye | 3

Ağdanız bittikten sonra cildinizde acı ve ağrı oluşmaması için hassaslaşan cilde bebe yağı yada cilt bakım yağı uygulayın.

Ağda Sonrası Kızarlıklık Nasıl Geçer?

Ağda sonrası kızarıklık gidermek için ağda öncesi pudra kullanabilirsiniz. Pudra sayesinde yanmayı ve tahriş olmasını engellersiniz. Ağda yapcağınız bölgeye pudra döktüğünüz için sadece istenmeyen tüyler yok olucaktır ve deriniz zarar görmeyecektir.

Evde Acısız Ağda Nasıl Yapılır? 8 Tavsiye | 4

Daha sonra ağda yapılan böleyi aloe veralı bir krem kullarak nemlendirin. Ağda olan bölgede cilt kızarıklığını yatıştırmak için sizlere bir tarif verelim.

Malzemeler:

  • Süt
  • Soğuk su
  • Buz
  • Bez

Yapılışı:

Yukarıdaki malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma bez ile banın ve kızarlıklık olan yere aralıklı tutun. Bu yöntem iyi gelecektir.

Yüzdeki Ağda Sonrası Kızarlıklık Nasıl Geçer?

yüzdeki kızarıklık nasıl geçer
yüzdeki kızarıklık nasıl geçer

1 adet salatalık ile bu kızarıklıktan kurtulabilirsiniz. Kolay ve pratik yöntemdir. Salatalığı blanderda çekin. Daha sonra yüzünüzde maske gibi sürün 10 dakika bekleyin. Epilasyon sonrası da bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bir önceki yazımız Çam Sakızı Ağdası Nasıl Hazırlanır Ve Nasıl Kullanılır? Tıklayın !