Doğru makyaj ile gözleriniz yüzünüzdeki iki ufak sanat eseri gibi görünebilir. İşte bu yolda dikkat edilmesi gereken hususlar:

– Farı sürmeden önce göz kapağınızı mutlaka hazırlayın – biraz fondöten ya da açık renk kapatıcı ve üzerine hafif pudra ile.

– Fırçanızı çok yüklemeyin, hafif hafif ton vererek başlayın, ve gölgeleri gittikçe isteğe göre yoğunlaştırın, üzerine çıkacağınız katlardan önce temel atmak gibi..

– İkili, üçlü ya da dörtlü farlar aklınızı mı karıştırıyor? En açık renk başlangıç içindir- gerisi tüm göz kapağına yayılır, orta tondaki iç yarısı için ve en koyu olan dış yarım ve kontur çizgisi için uygundur.

– Hala renk kombinasyonları hakkında şüpheniz mi var? Tek ve doğal bir renkle tüm göz kapağınızı gölgeleyebilirsiniz.

– Farınızı asla gözünüzün iç ya da dış köşelerinden çok fazla taşmasına izin vermeyin – bu gözlerinizin sakil ve makyajınızın aşırı gözükmesine sebep olur.

– Yoğun ya da uzun süreli kalıcı bir renk istiyorsanız, kremin üzerine toz far sürmeyi deneyin.

– Farınızı sürdükten sonra çok mu fazla geldi, pamukla hafifçe silin ya da teninizin renginde bir renkle tonunu açın.

– Göz farı çok kolay kullanılabilinir – ıslak ya da kuru- eyeliner yerine. Sadece kirpikleriniz boyunca uygulamak için uygun bir fırça bulmanız yeterli.

– Gözlerinizin iç köşelerini (V bölümünü) açık renk, pırıltılı bir kalemle boyarsanız, daha parlak görünmelerini sağlarsınız.

– Gözlerinizi koyu renk kalem ya da farla çevrelemek onları daha küçük gösterecektir- zaten küçük gözleriniz varsa dikkatli olun.

– Gözlerin alt iç kısmını beyaz kalem ile boyayarak ise daha büyük gözler elde edebilirsiniz.