Okula yada işe giderken sabahları cildimize hızlı ve pratik  makyaj uygulamak istiyoruz, zaten aksi içinde çok vaktimiz olmuyor. Sizin için Hafif ve aydınlık makyaj nasıl yapılır yazsını hazırladık.. Merak etmeyin uygulaması çok kolay ve işe yarar bir makyaj.

Sabahları işe yada okula gittiğimizde sanki az önce güzellik salonundan çıkmış gibi kadınlar görüyoruz. Bu kadınlar uykusundan feragat etmiş erkenden uyanıp hazırlanmış kadınlar olur genelde oysaki bir kaç basit ve hızlı adımla cildinizi uyku mahmurluğundan kurtarabilir ve çok hoş bir görünüm kazanabilirsiniz. Merak etmeyin  10 dakikanızı bile almayacak bir yöntem ile bu mümkün.

Hafif Makyaj Nasıl Yapılır?

Nemlendirici

Astar (primer)

Renkli nemlendirici (bb yada cc kremler)

Kapatıcı (isteğe bağlı)

Göz farı

Eyeliner

Maskara

Ruj / Dudak Parlaklığı

Hafif makyaj nasıl yapılır?

Hafif makyaj nasıl yapılır?

İlk adım yüz makyajı

Makyaj yapmadan önce uygun bir cilt bakım rutini izlemek önemlidir. Nemlendiriciyi uygulayarak başlayın ve gerekirse güneş kremi kullanın. Makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız bir astar kullanın.

Cildinizi hazırladıktan sonra, yüzünüzün merkezinden başlayarak bir bb yada cc krem uygulayın. Dışa dönük, dairesel veya dolambaçlı bir harekette, cilt tonunu dengelemek için hareketsiz bir fırça veya sünger kullanabilirsiniz. Cildinizden memnunsanız, kapatıcıyı atlayabilirsiniz. İsterseniz cildinize tüm makyaj bittikten sonra toz pudra ile sabitleme yapın.

aydınlık makyaj nasıl yapılır?

aydınlık makyaj nasıl yapılır?

Yanak makyajı

Cilt makyajınızın hemen ardından yanaklarınıza cildinize en yakın tonda allık uygulayın günlük ve hafif bir makyaj olduğu için olabilidğince naturel tonlarda olması gerekiyor. Allık fırçanıza birden çok allık bulamayın, yavaşça uygulayın yoksa birden yanaklarınıza gül konmuş gibi olabilir.

Yanaklarınızı parlatmak için, gümüş veya altın tonlarında bir krem baz / toz bazlı bronzer kullanın ve çene kemiğinin üstünde, burun köprüsünde ve merkezin üstündeki yüzün üst katmanlarına uygulayın.

hafif göz makyajı

hafif göz makyajı

Göz makyajı

Taban olarak göz astarı veya bir kapatıcı kullanın. Bu, gözlerinizin makyaj kıvrımına dayanıklı ve kalıcı olmasını sağlar.

Göz makyajı için, seçtiğiniz bir renk seçin. Amacımız,hafif makyaj hakkında olduğundan, gözleri tamamlamak ve onlara daha taze bir görünüm vermek için nötr bir turuncu gölge kullanın. Ürünü düz veya kabarık bir fırçayla alın ve göz kapağına sürün. Kırışıklığa doğru dairesel hareketle uygulayın. Doğal görünümünü korumak için yalnızca bir gölge kullanabilirsiniz. Sonra, göz kalemi uygulayın. Tercih ettiğiniz kalem, jel veya sıvı eyeliner seçebilirsiniz.

Hafif ve aydınlık makyaj

Hafif ve aydınlık makyaj

Göz kalemini göz dış köşesinden uygulamaya başlayın ve çizgiyi iç köşeye kadar yavaşça çizin, sivri / açısal bir fırça yardımı ile çizin.

Kaşlar göz makyajınızın önemli bir parçasıdır. Kaşlarınızı doldurun ve bir kaş kurşun kalemi veya kaş renginize yakın bir göz farı kullanabilirsiniz.

Hafif ve aydınlık makyaj nasıl yapılır? | 1

Hafif ve aydınlık makyaj

Göz makyajını tamamlamak için kirpiklerinizi kıvırın ve ardından bir kat maskara uygulayın.

Kirpikleri ağırlaştırdığı  için kirpiklerin uzunluğu boyunca değil, köklere daha fazla maskara uygulayın. Genişletilmiş ve bol hacimli kirpikler için hacim veren bir rimel kullanın.

Hafif ve aydınlık makyaj nasıl yapılır? | 2

Hafif ve aydınlık makyaj

Dudaklar için

Ruj uygulamadan önce dudak kremi veya dudak kremi ile dudaklarınızı hazırlayın.  Günlük ve hızlı olduğu için doğal tonlar seçmenizi öneririz. Görünümü tamamlayan ve kalıcılığını sağlayan, pembe veya kahverengi bir dudak kalemi uygulayabilirsiniz. Üzerine rujunuzu uygulayın.

hafif ve aydınlık makyaj nasıl yapılır

hafif ve aydınlık makyaj nasıl yapılır

Makyajınız bitti. Uzun adımlar gibi gelmiş olabilir ancak tüm makyaj temellerinin içine alan oldukça kolay bir makyaj olduğunu unutayın. Bu makyajla günü kurtarabilirsiniz ve gün sonunda basit birkaç ekleme ile akşam makyajına çevirebilirsiniz.

Kaynak: stylecraze.com