Güzel görünmek için illa ki makyaj gerekli mi? Bizce değil. Makyajsız da mükemmel görünmek istiyorsanız bu yazımız tam size göre.

Doğal olmak her zaman daha çekici kılar. Makyaj yapayım derken saatlerce ayna başında geçirdiğimiz vakti kolay püf noktalarıyla ortadan kaldırabiliriz. Makyajsız da güzel görünmek istiyorsanız işte püf noktaları..

İşte makyajsız güzel görünmenin püf noktaları

Kaş yapınız önemli

Makyajsız da güzel görünmek istiyorsanız kaş yapınıza özen göstermeniz gerekir. Makyaj olmayınca ilk göze çarpacak olan ayrıntı kaşlar. Bu nedenle kaşlarınızı belirginleştirici uygulamalar yapabilirsiniz.

Gözleriniz ön planda olsun

Güzel bakışlar için gözlerinin altındaki koyu renkli dairelerden kurtulun. Karanlık halkalar, vücudunuzdaki demir veya B vitamin eksikliğinden kaynaklanır.

Makyajsız Güzel Görünmenin Püf Noktaları | 1

Dişleriniz beyaz olmalı

Makyajsız da güzel görünmenin püf noktaları için beyaz gülüşler diyebiliriz. Bu nedenle yüzünüzde kötü görüntüye neden olan bir şey olmadığından emin olun. Özellikle kahve ya da şarap içtikten sonra beyazlatıcı diş macunu kullanın.

Dudaklarınız bakımlı dursun

Zeytinyağı ya da diğer herhangi bir doğal yağ ile dudaklarınıza masaj yapın. Yüz güzelliğiniz için dudaklarınızın kaliteli duruşu önemli.

Saç bakımınızı düzenli yapın

Saçlarımı en son ne zaman kestirdim bilemiyorum demeyin. Makyajsız da güzel görünmek istiyorsanız saçlarınız önemli.  Basit saç stilleri ve doğal renkleri seçerek doğal bir görünüm kazanırsınız.

Makyajsız Güzel Görünmenin Püf Noktaları | 2

Uyku düzeniniz olsun

Cildinizi kusursuz hale getirmek ve genel olarak sağlıklı olmak için düzenli uyku uyumak önemli. Bu nedenle akşamları 11’e kadar yatmaya çalışın.

Kendi renginizi bulun

Kıyafetinizin rengini doğru bir şekilde seçmek, cildinizin tonunu düzeltmenize, kusurları gizlemenize ve görünümünüzü daha etkili kılmanıza yardımcı olur. En iyileri saf parlak renkler: mavi, turkuaz, zümrüt, şeftali tonları.

Sizin bu konuda önerileriniz neler? :)