Geçmişten bugüne kadınların en çok şikayet ettikleri konulardan biri olan cilt lekelerinden kurtulmak için doğal yöntemler bulunmaktadır. Son dönemlerde en popüler uygulamalardan biri cilt lekelerinde etkili olan mısır unu maskesidir.

Hem hazırlaması açısından hem de evde bulunan malzemeler ile yapılması açısından oldukça kolay ve etkili bir maskedir. Cilt yüzeyindeki kötü görüntü oluşturan lekeleri yok etmek mısır unu maskesi ile oldukça kolaydır. Mısır unu leke maskesi olarak da bilinen maskenin hazırlaması da uygulaması da oldukça kolaydır.

Mısır Unu Maskesi ile Cilt Lekelerinden Kurtulma | 1

Mısır Unu Maskesi Nasıl Yapılır?

Mısır unu maskesi tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt,
  • Yarım çay kaşığı kabonat,
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu.

Bu malzemelerin tümü bir kapta iyice karıştırılmalıdır. Tam bir karışım elde edildikten sonra cilt üzerine ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Hassas ciltler bu karışımı yüzlerinde en fazla 5 dakika tutmalılardır. Bu karışım yüzde, normal ciltlere sahip kişiler için 15 dakika kalabilir. Maske ılık su yardımı ile hassas bir şekilde temizlenmelidir. Düzenli uygulandığında ciltteki tüm lekeleri yok edecek bir etkiye sahiptir. Mısır unu maskesi kullananlar tarafından olumlu yorumlar almıştır. Mısır unu maskesinin cilde bir zararı veya yan etkisi bulunmamaktadır. Her cilt tipi bu maskeyi gönül rahatlığı ile kullanabilir.

Mısır Ununun Cilde Faydaları Nelerdir?

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilt elastikiyetini arttırmakta ve kolajen üretimini uyarmaktadır. Yaşlanmaya karşı bir etkisi vardır. İçeriğindeki A vitamini sayesinde ciltte oluşan lekeleri yok eder. Bu sebeple mısır unu ile yüz beyazlatma maskeleri yapılmaktadır. Mısır ununda bulunan E vitamini sayesinde cildin nem dengesi sağlanmış olur ve güneşin zararlı ışınlarından korur.

Peeling etkisi yaparak ciltte oluşan tüm kir ve yağlanmayı giderir. İçeriğindeki aminoasitler ve B1, B2 vitaminleri sayesinde cildin esnekliği korunur ve yaşlanma sebebiyle oluşan kırışıklıkları yok etmede oldukça etkilidir.

Suna Dumankaya Peeling Tarifleri Tıklayın!

Mısır Unu Maskesi Siyah Noktalar İçin Faydalı Tıklayın!

Cilt Beyazlatan 10 Doğal Maske Tarifi Tıklayın !

Güneş Lekeleri İçin Aloe Vera Maskesi Hazırlanışı Tıklayın !

Evde Doğal Maske Yapımı: Karbonatla Maske Tarifi Tıklayın!

Leke izleri için süt kaymağı maskesi Tıklayın !