Sivilce tedavisi için doğal bir yöntem arıyorsanız muz kabuğu sivilce maskesi resimli anlatım tarifimizi deneyebilirsiniz. Muz kabuklarını lutein, antioksidan ve potasyum içerir. Kimyasal ürünler yerine bitkisel yollarla da sivilceden kurtulabilirsiniz.

Muz kabuğu ile sivilcelere son!

Yüzünüze muz kabuğunu uygulamadan önce cildinizi kirden ve yağdan arındırın.
Bunun için yüzünüzü cilt ph seviyesine uygun, antibakteriyel yüz sabun ile yıkayın, suyla durulayıp, havluyla siliniz.muz_kabugu_sivilce_maskesi (1)

Muzun kabuğunu soyup, iç kısmı ile yüzünüzü ovun.
Muz kabuğu A, B, C, E vitaminleri ve potasyum, çinko, demir, manganez ve içerir. Bu besinler iltihaplı cildi yatıştırmaya ve akne salgınları azaltmaya yardımcı olabilirler.muz_kabugu_sivilce_maskesi (4)

10 dakika boyunca bu masaja devam edin.
Yüzünüze kabuğu sürerken, bir kaç dakikada bir muzun kabuğunun iç kısmının kararıp kararmadığını kontrol edin, karadıkça yeni muz kabuğu parçası ile işleme devam edin.

Gün boyu cildinizde kalsın, böylece muz kabuğundaki vitamin ve mineraller cildinize daha iyi nüfuz edecektir.
Yapış yapış bir yüzle dolaşmak istemiyorsanız, muz kabuğu uygulamasını gece yatmadan yapın, sabahle yüzünüzü yıkayın.muz_kabugu_sivilce_maskesi (5)

Muz kabuğu maskesine bir kaç gün devam edin, bir süre sonra aknelerin temizlenmeye başladığını, en azından kızarıklığın gittiğini fark edeceksiniz.
Muz kabuğunu yüzünüze sürdüğünüzde kızarıklık, yanma gibi belirtiler gösteriyorsa bu maske sizin için uygun değildir demektir.

İlgili Konular

Sivilce Nasıl Geçer, Ne Yapmalı? Tıklayınız

Yüzdeki Leke Ve Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Süper Etkili Çözümler Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.