Sivilce ve akneli cilde hangi maskeler sürülmez. Sivilceli cilde uygulanmaması gereken maskeler nelerdir? Sivilceli cilt bakımı nasıl olur? Dikkat edilmesi gerekenler burada.

Sivilceli Cilde Uygulanmaması Gereken Maskeler

Sivilce ve akne gibi sorunları olan kadınlar çoğu zaman cildine nasıl bakım yapacağı konusunda kararsız kalır. Cilt bakımında yapılan küçük bir hata bile sivilcelerin dağılmasına yada geçmek üzere olan sivilcelerin daha fazla kendisini belli etmesine neden olur.
Sivilceli cilt bakımları normal cilt bakımların farklı olmalıdır. Çok yararlı olarak duyduğunuz bir maske sizin için daha büyük sorunlara neden olabilir. Gelelim sivilceli cilt bakımı sırlarına.

Sivilceli Cilde Uygulanmaması Gereken Maskeler | 1

Akne ve Sivilceli Cilt Bakımı

  • Cildinizde elinizi gezdirmeyin. Gerekmedikçe yüzünüz dokunmayın.
  • Cildinizi günde iki defa ılık su ile yıkayın. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin.
  • Makyaj yaptıysanız eve geldiğiniz anda cildinize uygun bir makyaj çıkarıcı ile çıkartın.
  • Yüzünüze uygun olan ve fazla yağı azaltan doktorunuzun önerdiği yıkama jelleri ile cildinizi yıkayın.
  • Yağsız ve sivilceli ciltler için uygun olan nemlendiriciyi kullanın. Yağsız bile olsa az miktarda uygulayın.
  • Yaz ve kış aylarında mutlaka güneş kremi kullanın. Bu cildinizi korumanın en iyi yoludur.

Peeling yapmayın. Aktif sivilceleriniz varsa kesinlikle peeling yapmak daha fazla yayılmasına neden olacaktır. Haftalık olarak fazla yağı alıp gözeneklerinizi açacak hafif yapılı maskeler uygulayın.

Cilt bakımının dışarıdan olduğu kadar içeriden de yapıldığını unutmayın. Günde en az 2 lt su tüketin. Yağlı gıdaları hayatınızdan çıkartın.
Yastık kılıflarınızı iki günde bir değiştirin. Bakteri üremesine neden olacak uygulamalardan kaçının.

Sivilceli cildinize emin olmadığınız maskeleri uygulamayın. İri partiküller içeren maskelerden uzak durun. Cildinizi soyabilecek maskeler sizin için uygun olamayacaktır. Kullandığınız maskelerin yağlanmayı azaltıcı etki etmesi gerektiğini unutmayın.