Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hem kadınlar hem de erkekler bronzlaştırıcı ürünler tercih etmektedirler. Bu noktada ise sağlıklı bir şekilde bronzlaşabilmek adına cilt açısından zararlı olmayan ürünler seçmekte fayda vardır. Hızlı bronzlaşmak için etkili yöntemler arasında, düşük koruma faktörlü güneş kremlerini kullanmak gösterilebilir. Ancak açık bir cilt rengine sahip olanların düşük koruma faktörü seçerken dikkatli olmaları gerekir. Bu noktada cildi bronzlaştıran bitkisel yağlar da son derece etkilidir. Kakao, havuç, ceviz ve susam yağları, cildin bronzlaşmasına katkı sağlayan ürünler arasındadır.

Bronzlaştırıcı Ürün Seçerken Dikkat Edilecek Unsurlar

Bronzlaştırıcı ürün seçerken sağlık açısından zararlı olmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle güneşin zararlı etkilerinden koruyacak dayanıklı krem ya da bronzlaştırıcı yağların tercih edilmesinde de fayda vardır.

  • Genç bir cilt için yaz aylarında güneş koruyucu ürünler kullanmak önemlidir.
  • Yaşlanma, kırışıklık ya da lekelenme gibi problemlerin ortaya çıkmaması adına güneş koruyucu kremlerin tercih edilmesinde fayda vardır.
  • Cilt bakım yağlarının faydaları bu noktada son derece önemlidir.
  • Koruyucu kremler yerine bakım yağları tercih edenler, bu sayede hem güneşin zararlı etkilerinden korunabilir hem de ciltlerine zarar vermeden kalıcı bir bronzluğa ulaşabilirler.

Yaz Aylarında Hızlı Bronzlaşmak İçin Etkili Yöntemler | 1

Etkili koruma için sık aralıklarla yenilenmeli:  Yaz aylarında hızlı bir şekilde bronzlaşırken cilt dokusunun zarar görmemesi adına kullanılan ürünler sık aralıklar ile uygulanması önemlidir. Güneş kremleri ya da bronzlaştırıcılar, 2-3 saat içerisinde etkisini kaybedebilir. Cilt yanığı oluşmaması adına düzenli tekrarlamak gerekir. Cildin ferahlaması için güneş sonrasında nemlendirici ve ferahlatıcı kremler uygulamakta da fayda vardır.

İlgili Konular;

Bronzlaşırken Sağlığınızı Korumak İçin Bitkisel Yağ Önerileri Tıklayın !

Doğru Güneşlenme Nasıl Olmalıdır? Tıklayın !

Güneşe çıkmadan bronzlaşma! Otobronzan Kremler Tıklayın !

Bronzlaşan Cilt Rengini Açan Maske Tarifleri Tıklayın !

Solaryum Zararlı mı? Tıklayın !