Bu ay gökyüzündeki enerjilere baktığımızda, son iki aya göre daha ılımlı bir havanın eseceğinden bahsedebiliriz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylar yaşanmış olan bir takım negatif etkiler ve gökyüzündeki sert açılar, bizim için bir hayli zorlayıcı olmuştu.

13 Temmuz itibari ile Mars’ın Yengeç burcundaki transiti, 17 Temmuz’daki Uranüs gerilemesi ve 20 Temmuz’a kadar devam etmiş olan Merkür gerilemesi hayatımızda bazı olumsuz durumların yaşanmasına neden olmuştu. Ağustos ayı itibari ile bu olumsuz durumlar artık yavaş yavaş hayatımızdan uzaklaşmaya başlayacak.

2013 Ağustos ayının burcunuza olan yansımalarından önce, bütün burçları ilgilendiren bazı önemli Astrolojik olaylardan bahsetmek istiyorum…

6 Ağustos günü saat 00:52’de Aslan burcunda Yeni Ay gerçekleşecek. Astrolojik anlamda Yeni Ay zamanları yeni başlangıçlar yapmak ve arınmak için en uygun zamanlardır. Bu zamanlarda gökyüzündeki bu yepyeni ve taze enerji, isteklerimizi ve arzularımızı gerçekleştirebilmemiz açısından bize destek olur.

Aslan burcundaki Yeni Ay kendinizi insanlara karşı daha rahat ifade edebileceğiniz ve korkusuzca cesur adımlar atabileceğiniz bir fırsat sunacak sizlere. Şu an bulunduğunuz yer ile gelecekte olmak istediğiniz yer arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Artık geçmişin gölgesinden kurtulma ve geleceğe yönelme zamanıdır…

Yeni Ay’ın bu güzel ışığını gerçekleştirmek istediğiniz dilekleriniz ve niyetleriniz için kullanabilirsiniz.

8 Ağustos günü saat 15:14’de iletişim gezegeni Merkür Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür’ün Aslan burcundaki bu hareketi, sizin daha çok yaratıcı olmanızı ve kendinizi daha rahat ifade edebilmenizi sağlayacak. Bu dönem çevrenizdeki insanların, fikirlerinize daha fazla değer vermesi özgüveninizin artmasına ve kendinizi değerli hissetmenize neden olacak. Yaratıcı ve sanatsal konularla ilgilenenler için bu transit olumlu etkiler sağlayıcıdır. Şu ana kadar ifade edemediğiniz ve söyleyemediğiniz bir çok konuya çözüm bulma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda da yanlış anlaşılmaya müsait olabileceğinizi hesaba katmalı, sarf ettiğiniz sözlere de dikkat etmelisiniz.

16 Ağustos günü saat 18:38’de aşk ve sevgi gezegeni Venüs Terazi burcuna geçiş yapacak. Venüs’ün Terazi burcundaki bu transiti, ilişkilerin hayatınızda daha fazla önem kazanmasına neden olacak. Ortaklaşa konularda hayatınızı daha rahat bir dengeye oturtabileceğiniz bu süreçte, ilişkiniz için daha net kararlar alabilir ya da uzun süreli bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Aşk ve sevgi konularında olumlu enerjilerin gerçekleşeceği bu dönemde, ciddi birliktelikleri olanlar da evlilik kararı alabilirler.

21 Ağustos günü saat 04:46’da Kova burcunda Dolunay gerçekleşecek. Genel anlamıyla Dolunay zamanları tamamlanmaların, olumlu ve zorunlu bitişlerin ve farkındalıkların zamanıdır. Bunları iyi değerlendirmeniz gerekiyor.
Kova burcundaki Dolunay, hayatınızla ilgili yeni kararlar almanız gerektiğine dikkat çekiyor. Kendinizle ilgili ileriye yönelik vermiş olduğunuz kararları tekrar gözden geçirmeli ve arzuladığınız olayları gerçekleştirmek için elinizden gelen çabayı sarf etmelisiniz. Farklı ve yeni insanlarla tanışabilir, maddi ve manevi faydalar sağlayabilirsiniz. Fakat arkadaş çevrenize ve bulunduğunu sosyal ortamlara da dikkat etmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Size zarar veren insanlardan uzaklaşmanız ve insanlara olan bağımlılıklarınızı sona erdirmeniz gerekiyor.

22 Ağustos günü saat 02:03’te Güneş Başak burcuna geçiş yapacak. Güneş’in Başak burcuna olan bu geçişi yoğun bir tempo ve koşturmaca içerisinde olabileceğiniz bir süreci ifade eder. Bu dönem vaktinizi verimli bir şekilde değerlendirmeli, ileriye yönelik bazı kararlar almalısınız. Çabalarınızın karşılığını alabilmeniz için sabırlı olmanızın gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Aynı zamanda kafanızda bir iş planı oluşturmak ya da yeni bir işe başlamak varsa, uygun ve olumlu zamanlardan geçmekte olduğunuzu aklınızdan çıkarmamalısınız.

23 Ağustos günü saat 01:38’de Merkür tekrar burç değiştirecek ve transitini Başak burcunda devam ettirecek. Merkür’ün Başak burcundaki bu transiti, daha faydalı konular üzerinde yoğunlaşmanıza ve bazı konularda farkındalıklar kazanmanıza neden olacak. Sürekli düşünce boyutunda kalan ve bir türlü harekete geçemediğiniz konularda da daha rahat hareket edebileceğinizin farkına varacaksınız. Aynı zamanda bu dönem fikirlerinizi sunarken, kinayeli ifadelerden kaçınmanız ve uyumlu olmanız da gerekiyor.

28 Ağustos günü saat 05:06’da Mars Aslan burcuna geçiş yapacak. Mars’ın Aslan burcundaki bu transiti, kendinizi her durumda gösterebilmek için elinizden gelen çabayı sarf edebileceğinizi gösteriyor. Bu süreçte beğenilme arzunuz ve tutkunuz oldukça yüksek olur. Bu yüzden aşırı tepkiler vermekten uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca ilişkilerle ilgili konularda, atmanız gereken adımları daha cesur atabilecek fırsatlarınız da olacak.

Şimdi de gelelim gökyüzündeki bu enerjilerin burcunuza olan yansımalarına…

(Yorumları okurken Yükselen burcunuzu da okuyunuz… )

KOÇ ve Yükselen KOÇ :

Bu ay aşk hayatınız biraz daha hareketlenecek. Yalnız olanlar yeni bir ilişkiye başlayabilir, ciddi bir ilişkisi olanlar da ileriye yönelik bazı kararlar alabilirler. Daha fazla göz önünde olacağınız bu süreçte, hayatınızda belirli karalara odaklanabilirsiniz. Bir iş değişikliği planınız varsa bu kararı23 Ağustos sonrasına bırakmanız ve durumu buna göre değerlendirmeniz daha mantıklı gözüküyor.

BOĞA ve Yükselen BOĞA :

Bu ay yoğun bir koşuşturma içerisinde geçebilir. Fakat bu koşuşturmacanın meyvelerini de toplayacağınızın farkına varacaksınız. İş ortamınızda bazı düzenlemelere girebilirsiniz. Bu süreçte hayatınızı bir dengeye oturtmaya ihtiyacınız var. Etrafınızdaki sizi seven insanları da ihmal etmemeniz gerekiyor. Mümkün mertebe kendinize de biraz zaman ayırabilirseniz daha verimli ve daha huzurlu olabileceğinizi göreceksiniz.

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER :

Bu ay yaratıcılığınız daha da çok artacak. Bazı konularda kararsızlıklar yaşasanız da olayların tam da istediğiniz gibi olmasını sağlayacak adımları atabileceksiniz. Yakın çevrenizdeki insanların tutum ve davranışlarından etkilenmemeye çalışın. Sürekli karar değiştirmeniz etrafınızdaki insanlar tarafından yanlış anlaşılabilir. bu yüzden istikrarlı olmalı ve cesur adımlar atmalısınız.

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ :

Bu ay hayatınızda maddi ve manevi olumlu olaylar sizin geleceğe dair kaygılarınızın azalmasını sağlayacak. Sahip olduğunuz değerlere önem vermeniz ve kendinize inanmanız gerekiyor. Parasal konulardaki sıkıntıları azaltabileceğiniz fırsatları da yakalayabileceksiniz. Duygusal ihtiyaçlarınızın artması, sizin ilişkisel konularda daha cesur davranışlar sergilemenize de neden olacak.

ASLAN ve Yükselen ASLAN :

Bu ay sürekli kafanızı meşgul eden bazı konuların netleştiğinin farkına varacaksınız. Hayatınızla ilgili daha net kararlar verebilecek, bulunduğunuz ortamlarda gücünüzü hissettirebileceksiniz. Size destek olabilecek bir çok insanla tanışma fırsatı bulabileceğiniz bu ay, biraz daha sabırlı tutumlar sergilemeniz gerekiyor. Uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızla tesadüf eseri bir ortamda karşılaşabilir, önemli bir konuyu çözüme ulaştırabilirsiniz.

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK :

Bu ay idealleriniz sizin için daha çok ön planda olacak. Hayallerinizin peşinden koşacak ve elinize geçen fırsatları da olumlu bir şekilde değerlendirebileceksiniz. Bir süredir maddi anlamda çektiğiniz sıkıntıların bu ay yavaş yavaş düzene gireceğini görmek sizi mutlu edecek. Bunun yanı sıra hayatınıza aldığınız insanlara mümkün olduğunca dikkat etmeniz gerekiyor.

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ :

Bu ay kendinizle ilgili konularda köklü değişiklikler yapmanın tam zamanı. Sizi mutsuz eden ortamlardan ve kaygı duyduğunuz insanlardan uzaklaşmalısınız. 17 Ağustos gününden itibaren daha huzurlu bir ruh hali içerisinde olacaksınız. Bu süreçte geçmiş bazı konuların tekrar gündeme gelmesi sizi biraz huzursuzlaştırsa da bu konuların net bir şekilde çözüme kavuşması kafanızın rahatlamasına da sebep olacak. Yeni bir iş fırsatı çok yakında kapınızı çalabilir.

AKREP ve Yükselen AKREP :

Bu ay mesleğinizle ilgili konular ve kariyer planlarınız gündeminizde olacak. Etrafınızdaki insanlara sürekli kendinizi ifade etmeye çalışmanız can sıkıcı bir hale gelebilir. Bu yüzden artık bazı şeyleri kabullenmeniz gerektiğinin farkına varmalısınız. Başkalarının sorunlarından ziyade kendinizle ilgili konuların üzerinde durmanız gerekiyor. Çevrenizde size ilgi duyan bir çok insanın olması öz güveninizi de yerine getirecek.

YAY ve Yükselen YAY :

Bu ay hayata bakış açınızın tamamen değiştiğine şahit olacak, yeni şeyler keşfedebileceksiniz. Bir süredir insanlara karşı olan güvensizliğiniz, hayatınızla ilgili bazı kararları alamamanıza neden olmuştu. Artık bu süreçte kendinizi daha net olarak ifade edebilecek, hayatınıza yeni insanlar katabileceksiniz. Farklı kültürden bir insanın hayatınıza girecek olması size apayrı bir fırsatın kapılarını açacak.

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK :

Bu ay yeni projeler ve yeni fırsatlar gündeminizde olacak. Uzun zamandır ortaya koymak istediğiniz fikirlerinizi artık rahat bir şekilde sunabileceksiniz. Hukuksal bazı konularda girmiş olduğunuz sıkıntılı süreç hakkında olumlu bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ortaklaşa iş yaptığınız kişilere karşı da temkinli olmanız gerekiyor. Borç – alacak ilişkilerini bir dengeye oturtmalı ve etrafınızdaki insanları tanımadan da kefil olmamalısınız.

KOVA ve Yükselen KOVA :

Bu ay hayatınıza girecek olan insanlar size olumlu desteklerde bulunacaklar. İşbirlikçi ve uyumlu tavırlar sergilemeniz, geleceğe yönelik planlarınızın hayata geçirilmesi bakımından da size olumlu etkiler sağlayacak. 21 Ağustos günü itibariyle hayatınızla ilgili bazı önemli kararlar alacaksınız. Bu karar aşamasında geçmişte yaşadığınız bazı süreçleri tekrar gözden geçirmeniz gerekiyor. Ayrıca hayatınızda yarım bırakmış olduğunuz bir konuyu (eğitim, kurs, görüşmeniz gereken biri, v.b) tamamlamanız ise size yeni fırsat sunacak.

BALIK ve Yükselen BALIK :

Bu ay evi ve aileyi ilgilendiren bazı konular gündeminizde olacak. Çözmeniz gereken sorunların üzerine gitmeniz daha rahat bir nefes almanızı sağlayacak. Hali hazırda bir iş değişikliği süreciniz varsa bunu ertelemeniz gerekiyor. Sahip olduğunuz değerlerin farkına varmalı, insanlarla olan ilişkilerinizde kendinizi net bir şekilde ifade etmelisiniz. Kararlarınızı duygusallıktan ziyade mantığınızla alırsanız, gerçekleştirmek istediğiniz bazı süreçlerin de hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Uzman Astrolog : Serhan Türkmenoğlu