2013 yılı içerisinde anneler günü ne zaman kutlanacak ? Anneler günü tarihi …

2013 yılının anneler gününe sayılı günler kaldı. Peki 2013 yılının Anneler Günü ne zaman?

Anneler günü tüm dünyada farklı tarihlerde kutlanan özel bir gündür. Her yıl mayıs ayının 2. pazar günü anneler günü. Anneler günü Türkiye’de ise bu sene 12 Mayıs 2013 Pazar günü kutlanacak. Dünyada Anneler Günü 1914 yılında yasal olarak kutlanmaya başlandı. Türkiye’de anneler günü her Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanmaktadır

Anneler Günü Nasıl Doğdu?
Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia (Filedelfiya) eyaletinde Anna Jarvis adında genç bir kızla annesi mutlu bir hayat sürüyorlardı. Genç kız annesini çok seviyordu. Annesi hastalandı ve 9 Mayıs 1866 tarihinde öldü. Bu beklenmedik olay genç kızı perişan etti. Hayatta kimsesi kalmayan Jarvis, ölüm olayına bir türlü alışamadı. Aylarca yemedi, içmedi. Hayata küstü. Bir ara kendini öldürmeye bile kalktı. Jarvis’in bu durumunu yakından bilen ve gören komşusu, genç kızla arkadaş oldu. Yaşlı komşusu, onu teselli ediyor, üzüntülerini azaltmaya çalışıyordu. Bir gün Jarvis’e “İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir tabiat kanunudur.” dedi. Bu sözler Jarvisi çok etkiledi. Ölümünde doğmak, yaşamak gibi bir olay olduğuna inandı. Fakat bu inancı, annesine olan sevgisini azaltmadı. Zamanla ölümün soğukluğu kayboldu. Jarvis, annesini ağlayarak değil sevgiyle anmaya başladı. Acıları sevgiye dönüştü.

Aradan bir yıl geçti. Annesinin ölüm yıldönümü olan 9 Mayısta, onu hiç yalnız bırakmayan arkadaşlarına şunları söyledi: Bir yıldır çektiğim acılar bana şunu öğretti: Dünyada anne sevgisinin,annenin yerini dolduracak hiçbir şey yoktur. Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili hatıralarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.

Arkadaşları, Jarvis’in bu teklifini çok beğendiler. Birlikte Belediye Başkanına gittiler.Tekliflerini anlattılar. Belediye Başkanı bu teklifi içtenlikle kabul etti. Bu teklif en sonunda Amerika Birleşik Devletleri Kongresi, Mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.
1908 yılında ilk defa kutlanan Anneler Günü, kısa zamanda dünyanın bütün uygar ülkelerinde kutlanmaya başlandı. Ülkemizde de 1955 yılından bu yana her yıl Anneler Günü kutlanmaktadır.

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü “ANNELER GÜNÜ” milletçe kutlanır. Gazeteler, radyo ve televizyonda Anneler Gününün anlamı, önemi,anne sevgisi,annenin hayatımızdaki rolü ve önemi hakkında çeşitli yayınlar yapılır. Türk Kadınlar Birliği,illerde ve yurt çapında yılın annelerini seçer. Televizyonda yılın annesi ile birlikte konuşmalar yapılır.
Okullarımızda da Anneler Günü’nde toplantılar düzenlenir. Annenin evlatlarını yetiştirmek için yaptıkları anlatılır. Çeşitli konuşmalarla günün anlam ve önemi belirtilir. Şiirler, şarkılar, türküler söylenir. Piyesler oynanır. Filmler gösterilir, sergiler açılır. Kompozisyon, resim, şiir yarışmaları düzenlenir. Bunarın hepsi anneler,öğretmenler içindir. Annelere, öğretmenlere birer armağandır.

Anneler gününde, annemizin elini yanaklarını öperek boynuna sarılarak gününü kutlamamız, ona en büyük armağandır.

Anneler günü 2013 mesajları

Sana binlerce kez teşekkür etsem azdır. Sen benim hayat ışığımsın, Annemsin. Varlığımın tek nedeni… Anneler günün kutlu olsun anneciğim.

Dünyanın en güzel annesine sevgilerimle…

Anneciğim, bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım, iyiki varsın. Seni çok seviyorum annem.
Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun…

Dünyanın en güzel annesine.. Anneler günün kutlu olsun…

Sesimi duyan tek insan… Anneler günün kutlu olsun benim bitanecik anneciğim…

Bana hayat veren ve hayatı öğreten biricik anneme sevgilerimle…

Sığınabileceğim tek limansın sen anneciğim. Saygıyla ellerinden öpüyorum.

Gökyüzünden bir yıldız kayar dilek tutarız. Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim anneciğim.
Karşılıksız tek sevgi senin bize olan sevginmiş. Şimdi daha iyi anlıyorum anne. Seni çok seviyoruz. Ellerinden öpüyoruz anneciğim.
Bu dünyadaki en güvenli sığınağım senin kucağın. Benim annem olman bu dünyadaki en büyük şansım. Seni seviyorum Annem.
Canım annem sen benim en kıymetli varlığımsın…

Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine… Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem. Seni çok seviyorum…

Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan Benim Güzel Annem. Seni çok seviyorum.

Dün sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum anne. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum Annem.

Anneciğim benim, hüznümü sevince dönüştüren tek insansın. Anneler günün kutlu olsun anneciğim…
Güzel annemiz sen bizim her şeyimizsin.

Sen benim koruyucu meleğimsin. Ellerinden öperim anneciğim.

Gücüme güç, umuduma umut katan annem… Anneler günün kutlu olsun!..

Anneciğime kalpten sevgilerimle.

Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Annemsin. Seni çok seviyorum.

Eğer bana gözlerinle değil de kalbinle bakmış olsaydın, seni ne kadar sevdiğimi çok iyi anlardın… Anneler günün kutlu olsun.
Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın… En aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun anneciğim.

[youtube id=”dOl474zAOWE” width=”600″ height=”350″]