Sevgilinizden ayrıldıktan sonraki ilk gün nasıl geçer kendinizi olayın şok etkisinden nasıl kurtarabilirsiniz. Ayrılığın ilk 24 saati ile ayrıldıktan yapmanız yada yapmamanız gereken en önemli noktalar nelerdir bunlara değineceğiz. Ayrıldıktan sonra neler olur?

Ayrılığın ilk 24 saati

İlişkiniz ister karşılıklı konuşma, tek bir mesaj yada telefon görüşmesi ile bitsin. Bu beklemediğiniz bir durum ise kendinizi önceden hazırlamak için süreniz olmamıştır. Yapmanız gereken ise en az üzüntü ile bu süreyi geçirebilmek olmalıdır. Peki ama nasıl?

Ayrılığın ilk 24 saati | 1

İlişkiniz bitti ve onunla tüm bağlarınız koptu. Telefonu bıraktınız yada eve geldiniz. İlk olarak geri dönülemez bir biçimde ayrılıp ayrılmadığınıza karar verin. Evet kesin olarak ayrıldıysanız durumu kabullenin. Net bir konuşmadan sonra onu tekrar aramanızın gereği olmayacaktır. Ayrılık kararını kim verirse vermiş olsun ilk günlerin zor geçebileceğini bilmelisiniz.

Kendi ruh halineze göre ister tek başınıza kalın. İstersenizde yakın bir arkadaşınızı arayın. Olayı anlatın. Bu sizi son derece rahatlatacaktır. Özellikle kadınlar ayrılıktan sonra kendilerini en yakın arkadaşlarına yada ailesinden birine anlatmak ister.
Yorgun hissediyorsanız uyuyun yada duş alarak kendinizi yenileyin. Aklınızı toparlamanıza yardımcı olacak devamlı yaptığınız aktiviteleri yapın. Yürüyüşe çıkın yada kendinize güzel bir kahve yapın.

Durumu kabullendikten sonra olabildiğince mantıklı kararlar alın. Neden yürümediğini kendi kendinize itiraf edin. Evinizde size ait eşyaları varsa kaldırın. Etrafınızda onu size hatırlatacak eşyalar yada hatıralar bırakmayın. Sakin kalıp kendinize odaklanın. Ayrıldıktan sonra fark edeceğiniz ilk şey dünyada en önemli olanın siz olduğu olmalıdır. Sakin kalın. Ağlamak istiyorsanız ağlayın ancak kendinizi zorlamayın.

Yalnız olmadığınızı ve çevrenizde sizi gerçekten seven ve sevecek başka insanların varlığını aklınızdan çıkarmayın.