Ayrlık sonrası yalnızlık buhranları geçiren ve sonra bu durumun üstesinden gelmeyi başaran mutlu bekarlardan mutsuz bekarlara tavsiyeler

Yalnız olmak zor. Hele ki uzun bir ilişkiden çıkınca iyice zor. Neden yalnızım diye içe kapanmaktansa, sizi karanlığa çeken ruh haliyle baş etmenin yollarını öğrenmelisiniz.

Yalnızlık buhranları geçiren ve sonra bu durumun üstesinden gelen mutlu bekarlardan halihazırda mutsuz bekarlara tavsiyeler…

Güzel olduğunuzun farkına varın

Burnunuz uzunmuş, kalçanız büyükmüş, memeleriniz küçükmüş; bunların hiç önemi yok! Emin olun, tüm bunlara başkalarından çok daha dikkatli bakıyor, kendinizi ölümüne eleştiriyorsunuz.

Hadi ama, biraz olgunlaşma zamanı! 15 yaşındaki halinizde kalmayacağınızı biliyor olmalısınız. Her şeyi bir yana bırakın ve güzel yanlarınıza odaklanın. Geçin aynanın karşısına; gözlerinizin güzelliğine, gülüşünüzün sıcaklığına bir kez daha hayran olun. Kendi güzelliklerinize sarılır ve onları sahiplenirseniz, onları daha çok ortaya çıkarmaya meyilli olursunuz ve böylece başkalarının da fark etmesi kolaylaşır.

“Hayır, teşekkürler” demeyi öğrenin

Bir erkek, size karşı ilgili olduğunu gösteriyorsa sırf yalnız kalmamak için, size çekici gelmediği halde ona evet demek zorunda değilsiniz. Üstelik bu, kabalık olarak algılanır endişesi de taşımanıza gerek yok. Hiç kimseyi bulamayacağım galiba düşüncesiyle hoşlanmadığınız biriyle birlikte zaman geçirmek kendinizi kötü hissettirebilir. Gerçekten ilgi duyacağınız birine evet demek hakkınız.

Öte yandan sizin için umut vaat eden birinin birlikte dışarı çıkma teklifini olumlu karşılamak da bir hata değil. Bu, illa ki geceyi onunla birlikte geçireceksiniz anlamına gelmez. Niyetiniz, sadece birini tanımak, hepsi bu. Evet demek de hayır demek de sizin hakkınız. Her ikisi için de kendinizi mecbur hissetmeyin.

Seks için her zaman önce aşk paranoyasına kapılmayın

Özellikle bir ilişkiyi yeni bitirmişseniz, vücudunuzla sorununuz varsa, bundan sonra bir kimsenin sizi sevmeyeceği, kimseyle seks yaşayamayacağınız endişesine kapılabilirsiniz. Oysa ten çekimi yaşadığınız biriyle sürekli bir ilişki ya da evlilik hayali kurmadan da birlikte olabilirsiniz. Zor bir ilişki ve zor bir ayrılık yaşamış olmanız, sizi geleceğe dair dikkatli planlar yapmaya itiyor olsa da, kendinize hakim olun ve yaşadığınız anın tadını çıkarın sadece. Belki ilişkiniz zamanla gelişecek ve taşlar yerine oturacaktır.

Yatakta tek başına olmak bir ayrıcalıktır

Ayrılık sonrası, biriyle yorgan savaşı yapmadığınız, selülitlerinizi örtmeye çalışmadığınız, uykunuzun en güzel yerinde horultuyla uyandırılmadığınız geceler sizin. Çapraz şekilde keyif yapabileceğiniz yatağınızın tadını çıkarın!

Bazı şeyleri teş başınıza yapmayı öğrenin

Bugüne kadar hep eski sevgilinizle yaptığınız şeyleri; konsere, sinemaya gitmek, dışarıda akşam yemeği yemek, seyahat etmek gibi pek çok aktiviteyi tek başınıza yapın. Elbette tüm bunları arkadaşlarınızla da yapabilirsiniz ama tek başına olmanın verdiği özgürlük duygusunu mutlaka yaşayın. Hem kendinizi dinlersiniz hem istediğiniz yerde, istediğiniz kadar kalırsınız hem de yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalarsınız.

Kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin

Bugüne dek kendinize ait bir cüzdanınız olmadıysa, boşanma sonrası sıkıntı yaşamanız kaçınılmaz. Ama bu, sıkıntıların üstesinden gelemeyeceğiniz anlamına da gelmez. Bazen yakınlarınızın desteğini alarak, çalışma hayatına sıkı sıkı tutunarak, kendi bağımsızlığınızın tuğlalarını örebilirsiniz.