Daha önce duymamış olabilirsiz ancak yurtdışında hızla yayılan bir akım. Doğaya aşık olmanın başka bir boyutu! Ekoseksüellik. Peki ekoseksüellik nedir? Kendisine ait manifestosu olan bir trend.

Doğaya Aşık Olmanın Başka Bir Boyutu! Ekoseksüellik

Doğaya Aşık Olmanın Başka Bir Boyutu! Ekoseksüellik | 1

Ecosexulaity yani ekoseksüellik avrupa’da başlayan ve son yıllarda bir çok kişinin katıldığı bir akımdır. İnsanlık tarihinin başından bu yana olan doğa sevgisinin boyut değiştirmiş ve daha ileriye gitmiş hali olarak tanımlanabilir. Tam olarak doğaya aşık olmak da denilebilir.
Ekoseksüel davranışlar arasında ağaca sarılmak onun sizi sardığını ve sevdiğini hissetmek yer alıyor.Elbetteki sadece bu değil. Bu akımı benimsemiş kişiler hayatlarının her alanında doğayı sevmeyi, korumayı ve onarmayı amaç ediniyor. Ekoseksüel kişiler uyandıkları andan itibaren doğaya saygılı bir biçimde yaşıyor. Günlük hayatta kullandıkları eşyalar kesinlikle doğaya zarar vermeyen içeriklere sahip oluyor.
Cinselliğe yeni bir boyut kazandırdığına inanılıyor. Hatta ekoseksüellik ile cinselliğin daha anlaşılır olduğunu savunuyor. Ekoseksüel kişiler cinselliğin farklı boyutlarını doğa ile yaşıyor. Doğaya sevgilerini kendi cinsellikleri ile de gösteriyorlar.

Ekoseksüelliğin Annie Sprinkle ve Elizabeth Stephens tarafından yazılmış bir manifestosuda bulunuyor. Ekoseksüellik son dönemde dünyada hızla yayılan bir akım olarak varlığını sürdürüyor.