Gelin bohçasına konulacak ürünler, genel manada gelinin ihtiyaç duyduğu ve günlük hayatında kullanacağı eşyalardan meydana gelmektedir. Nişan zamanı damadın ailesi tarafından geline gönderilmekte olan gelin bohçasında olması gereken ürünler, liste halinde belirtilmektedir.

Gelin Bohçasına Konulması Gerekenler

Nişan bohçasında yer alması gereken çeşitli ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerin geneli, gelinin ihtiyaç duyduğu eşyalardan meydana gelmektedir. Damadın ailesi tarafından geline hediye olarak gönderilen gelin bohçası içindekiler listesi şu şekildedir:

Gelin Bohçası İçindekiler Listesi

⦁ Fantezi gecelik takımları
⦁ Penye gecelik takımı
⦁ Pijama takımı
⦁ İç çamaşırı
⦁ Parfüm seti
⦁ Makyaj seti
⦁ 1 adet kol çantası
⦁ Bir çift gelin terliği
⦁ Bir çift klasik ayakkabı
⦁ Elbise
⦁ Takı seti
⦁ Aynalı tarak seti
⦁ Bindallı
⦁ Deodorant
⦁ Duş jeli
⦁ Diş fırçası
⦁ Çorap
⦁ El örmesi patik
⦁ Banyo lifi
⦁ İşlemeli havlular
⦁ İşlemeli başörtüler
⦁ Bornoz
⦁ Saten bohça
⦁ Seccade
⦁ Çeyiz sandığı ya da bavul
⦁ Minik makyaj sandığı

Gelin Bohçası Nasıl Süslenmelidir?

Gelin bohçası süslemesi, pek çok çeşitte gerçekleştirilebilir. İlk olarak bohçanın içerisine konulması gereken tüm ürünler, saten bohça takımlarına yerleştirilmelidir. Dilerseniz Evlilik Öncesi Törenler göz atın veya sorularınız var ise sorabilirsiniz.

Gelin Bohçası Nasıl Süslenir
Gelin Bohçası Nasıl Süslenir

Ürünler bohçalara konulduktan sonra, âdete uymak isteyen kişiler kırmızı, uymak istemeyen kişiler ise tercih ettikleri renklerdeki kurdelelerle bohçaları hediye paketi gibi bağlayabilir.

Ardından hazırlanan bohçalar tek tek tüllerle kaplanır. Bohçanın tülle kaplanması için, istenilen renkte tercih edilen bohçalar yuvarlak kesilmiş tülün tam ortasına konulur ve tüller bohçanın üzerinde toplanır. Toplanan tüller bir lastik ya da kurdele yardımıyla bağlanır.

Tüm bohçalar tülle kaplandıktan sonra, tercih edilen şekilde süslenebilir. Bohçaların süslemesi için genel olarak yapay çiçekler tercih edilmektedir. Yapay çiçekler, kurdele yardımıyla ya da silikon tabancasıyla tüle sabitlenir. Ardından bohçanın üzerine nazar boncuklu iğneler takılabilir. Dilerseniz Damat Ve Gelin Bohçası Nasıl Hazırlanır? yazımıza da göz atabilrisiniz..