Evlendiğiniz ya da evleneceğiniz kişinin doğru insan olduğuna ne kadar eminsiniz? İşte hayalleri süsleyen bir koca adayında “mutlaka” olması gereken O 10 özellik..

Bu dünyada kimse mükemmel değildir. Ama bir kere aşık olduğun zaman nasıl oluyorsa tüm kusurlar bir anda yok oluyor. Ardından da karşınızdaki kişinin “doğru insan” olup olmadığına dair şüpheler başlıyor.

İdeal bir kocanın sahip olması gereken 10 özellik

O yüzden gelin ideal bir kocada hayal edilen ve kesinlikle olması gereken özelliklere birlikte göz atalım. Bakalım sizin kocanız ya da koca adayınız iyi bir karar mı?

GÜÇLÜ VE KORKUSUZDUR

Sevgilinizin ya da eşinizin yanında, kendinizi güvende hissediyor musunuz? Korkusuz ve cesur erkekler her zaman kadınlara çok çekici gelmiştir. Bir de böyle bir erkeğin kocanız olduğunu düşünsenize…

MUTFAKTA DA USTADIR

Bir erkek mutfağa  o kadar yakışıyor ki. Özellikle de elinin hamuruyla size yemekler pişiriyorsa. Kadın olarak hiçbir erkekten 3 ayrı menü çıkarmasını falan beklemiyoruz. Sadece mutfakta “biraz” yardımcı olsunlar yeter.

AKILLI AYNI ZAMANDA DA PRATİK ZEKADIR

Bilmediğiniz şeyler konusunda sizi aydınlatabilecek bir kişiyi hayatınızda istemez miydiniz? Özellikle de stresli zamanlarda pratik zekasıyla tüm sorunlara hızlı çözüm üreten birini?

EV İŞLERİNE YARDIM EDER

Eğer sevgiliniz ya da eşiniz ev işlerine yardımcı oluyorsa o erkeği tutun!

İş yerinde ne kadar yorulduğunuzu anlar ve ona sorarsanız evin eksiklerini almadan eve gelmez. Dahası, ev işlerini birlikte yapmak; bir çift olarak zaman geçirmek için mükemmel bir yoldur.

SİZİN GÖRÜŞÜNÜZE ÖNEM VERİYORSA

Karı koca arasındaki ilişki yalnızca birlikte yaşamakla kalmamalı – aynı zamanda birbirleriyle arkadaş olmayı da getirmeli.

Ancak bu, bir erkeğin eşinin her dediğini yapması anlamına gelmesin. Kararları nasıl birlikte alacağınızı öğrenmek, mutlu bir evlilik için çok önemli bir unsurdur

HATALARINIZA RAĞMEN SİZİ SEVİYORSA

Hepimiz hata yaparız, ve o zaman en çok değer verdiğiniz kişi daima yanınızda olmalı (Yanılıyorsan bile). Her durumda, kocanız sizi suçlamak yerine size destek olmalı.

SORUNLARINIZI DİNLİYOR VE ÇÖZÜM ARIYORSA…

Erkekler genellikle aynı anda birden fazla göreve odaklanmakta zorlanırlar. Ama sevecen bir kişi daima sorunlarınızı ön planda tutar ve hiçbir zaman problemlerinizi görmezden gelmez.

UZLAŞMAYI VE PAZARLIK YAPMAYI İYİ BİLİYORSA

İdeal bir erkek; polis memurlarından tutun tesisatçıya kadar herkesle iş bitirici bir dilde konuşuyor olması lazım.

SİZİ NASIL NEŞELENDİRECEĞİNİ BİLİYORSA

Kendinizi kötü hissettiğiniz zaman, eşiniz de sizin moralinizi nasıl yerine getireceğini bilmeli.

HER AN HER YERDE DUDAĞINIZA ÖPÜCÜK KONDURUYORSA

Hayata bir kere geliyoruz. Sevgimizi harcamak için de zamanımız çok kısıtlı. Bu yüzden her kadına mutlaka kadın ruhundan anlayan bir erkek gerekir.

Hiç beklemediğiniz bir anda bir öpücükle ya da bir sarılmayla size sevgisini göstermeli.

 

 

Kaynak: Posta.com.tr