Sevdiğiniz insanı gözünüzden sakınmanız çok normaldir. Bu durumu aşırıya kaçırmamalısınız. Çünkü ilişkilerin zehri aşırı kıskançlık hem size hemde karşı tarafa zarar verir. Karşınızdaki kişiye güvenmeyi deneyin.

İlişkilerin Zehri Aşırı Kıskançlık

En güçlü ilişkiler bile kıskançlıklara dayanamaz. Bu yüzden, ilişkide başlangıçta mücadele etmek gerçekten büyük  bir sorun haline gelmeden önce müdahale etmek çok önemlidir. Sürekli güven, güvensizlik ve şüphe ile karşı karşıya kaldıkları bir mücadeledir. Ancak ilişkinin tamamen bozulmasını önlemenin yolları var. Kıskançlığın ilişkinizi yıpratmasını engellemek için yapabileceğiniz bir yöntem var.

İlişkilerin Zehri Aşırı Kıskançlık | 1

Young couple holding glasses with champagne and woman looking for them, outdoors, focus on woman with red hair and man

Endişelerinizi Dile Getirin.

Açık iletişimin, bir ilişki kurmanın en önemli şeylerinden biri olduğunu söylemeye gerek yok. İlişkinizle ilgili endişelerinizi kendinize saklamak sizi sadece yorar. Sormadan cevabı nasıl bileceksiniz? Sağlıklı bir ilişkiniz varsa,  kavga etmeden sorunları tartışabilirsiniz. Bazı şüphelerinizi dindirmek  için konuşun.

Kendinizlede Konuşun

Kıskançlık içeriden gelir, bu yüzden en önemlisi, bu güvensizliklerin arkasındaki nedeni bulmanız gerekir. Kendinize güvenmeniz gerekir yoksa içinizde bu sorunu sürekli yaratırsınız. En çok zararı da mutlaka kendinize vermiş olursunuz. Kendinizden emin olmak ilişkinizde daha güvende hissetmenize neden olacaktır.

Yakınlığı Koruyun

Sevginizi belli edin.Kıskanç bir partner, sizden yeterince ilgi görmüyorsa yalnızca daha kıskanç olacaktır. Seks açıkça yakınlığı korumanın etkili bir yoludur, ancak fiziksel etkileşimler hakiki oldukları sürece uzun bir yol katetebilir. Yakınlık eksikliği, herhangi bir ilişkide kırmızı bir bayraktır, bu nedenle eşinizin şüphelerini beslemediğinizden emin olun.

İlişkilerin Zehri Aşırı Kıskançlık | 2

Sevginizi Belli Edin

Uzun süredir birlikte olsanız bile parterinizin sizin sevginizi hissetmeye ihtiyacı vardır. Ona sizin için ne kadar değerli olduğunu her fırsatta hissettirin. İster tatlı ve küçük hareketlerle ister sözlü olarak “Seni seviyorum” diyerek,  ona bu hislerinizi belli edin.Bu, daha zorlu zamanlarda bile, ilişkinizin güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Bu Konuda Düşünmeyin

Şüphelerin sizi esir almasına asla izin vermeyin. Sürekli olarak bu konuda düşünürseniz mantıklı düşünme yeteneğinizi kaybedebilirsiniz. Olumsuz düşünceler size sadece huzursuzluğu getirecektir, unutmayın. Güvensizliğinize değil, ilişkinize odaklanın.

Birbirinize Güvenin

İlişkinizin güçlü bir temelleri yoksa bunun için zamana ihtiyacınız vardır. Güven yoksa işleri nasıl sürdürebilirsiniz? Kıskançlık ve güven birbirine bağlıdır  birbirinize güvendikçe olumsuz duygulardan arınacak ve ilişkinizin keyfini çıkarmaya başlayacaksınız.