Evliliği yada ilişkiyi canlandırmanın yolları hakkında bilgi sahibi olmak için okumanız gereken bir yazı hazırladık. İlişkiyi nasıl monotanlıktan kurtarırsınız.

İlişkiyi Canlandırmanın Yolları

Evlilikler yada ilişkiler zaman içersinde monotonlaşabilir. Hayatın getirdikleri ilgimizi daha güncel dertlere çekerken, eşiniz yada sevgilinizle olan ilişkinizide canlı tutmak isteyebilirsiniz. İşte yolları…

İlişkiyi Canlandırmanın Yolları | 1

Birlikte Gülün

Evet hayat bazen yorucu olabilir. Ancak gülmek için her zaman birşeyler bulabilirsiniz. Gülmek ve mizah duygusu  ilişkinizdeki  baskıyı alabilir ve bir hayatı birlikte paylaşmanın kaçınılmaz iniş çıkışları ile baş etmenize yardımcı olabilir. Eşinizin seveceğinizi bildiğiniz şeyleri bulun. Yada gün içinde yaşanan komik olayları onunla paylaşın.

Ona Kendinizi Hatırlatın

Gün içinde onu sevdiğinizi gösteren mesajlar atın. Hem onunda size olan ilgisini canlı tutmasını sağlarsınız. Evet yoğun bir hayatınız olabilir ancak gün içinde birkaç dakikalık aramalar yapabilirsiniz, yada mesaj atabilirsiniz.

Birlikte Dolu Zaman Geçirin

Belki evlisiniz aynı evin içinde yaşıyorsanız bile birlikte geçirdiğiniz zaman dolu olmalıdır. Bunun için siz istekli olduğunuzda eşinizde devamını getirecektir. O an işi olabilir hemen pes etmeyin.

İlişkiyi Canlandırmanın Yolları | 2

Yeni Fikirleriniz Olsun

Romantik akşam yemekleri güzeldir ancak her zaman uygulanmaz yada heyecanını kaybedebilir. Akşam yemeği için yeni restoranlar deneyebilirsiniz yada buz pateni, dans etmeye gitmek, sokak gezileri, sahil yürüyüşleri yapabilirsiniz. Kısacası yeni bir şeyler deneyin.

Küçük Jestler Yapın

Eşinizin yada sevgilinizin hoşuna gidebilecek jestler yapın. Bunları yaparken ona şefkatle yaklaştığınızı hissettirin. Film izlerken o istemeden o sevdiği için mısır patlatmak bile olabilir. Bunların kalpten geldiğini hissetmesi yeterli olacaktır.

Başarılarını Övün

Aslında başarısını yada karakterini övmek eşinizin gururun okşanmasına yardımcı olur. Erkekler her zaman başarılarının farkedilmesinden ve övülmesinden hoşlanır. Ona aşık olmanızı sağlayan şeylerin neler olduğunu onunla paylaşın.

Fiziksel Teması Arttırın

Eşinize ruhen yakın olduğunuzu fiziksel olarakta hissetirmeniz gerekir. Seks hayatının yanı sıra sabah öpücükleri sevginizi gösteren sarılmalar buna dahil edilebilir. Bazen yanınızda otururken sebebsizce elini tutabilirsiniz.

Kin Tutmayın, Konuşun

Bazen kendimize bile kızabiliyoruz. Eşinize sinirlendiyseniz bunu onla sakince konuşun. Mantıklı sözcükler söylemenize neden olacak cümleler kullanmayın. Çözülmemiş sorunlar bırakmayın .

Dışarıdaki Hayatınızı Unutmayın

Evet hayatınızdaki kişi çok önemlidir ancak sağlıklı bir ilişki için iki tarafında sosyal hayatının olması gerekir. Dışarıdaki sosyal hayatlarınıza zaman ayırın. Arkadaşlarıyla dışarıda olduğu zaman sürekli aramayın. Bu ona güvenmediğiniz izlemini yaratır.

Hiç Gitmediğiniz Yerlere Gidin

Minik bir haftasonu kaçamağıda olabilir yada yıl içinde bir tatilde olabilir. Yeni keşifler ilişkileri canlı tutmak konusunda oldukça başarılıdır.  Böylece günlük streslerde uzaklaşabilirsiniz.

Birlikte Uzun Vadeli Planlar Yapın

Uzun vadeli planlar yapmak aslında bir yandan da hyal kurmak sayılabilir. Ortak gidicelecek yerler alınacak eşyalar hatta çocuk planı  gibi düşüncelerde olabilirsiniz.