İlk buluşmada karşılıklı susup kalmamak veya yanlış konulara girerek, olabilecek bir ilişkiyi en başından kaybetmemek için bazı sohbet konularını açabilirsiniz. İlişki Uzmanı Candan Ünal sizin için hazırladı.

Sizi tanıştıran ve bu buluşmayı ayarlayan kişiyle ilgili tatlı bir dedikodu yapabilirsiniz. Bu bir olay ise, o olayın gerçekleşme zamanına kadar geçen süreyi konuşabilir ve kadersel durumundan bahsedebilirsiniz. Sanal ortamda tanıştıysanız, o ortamın genel duruşu ve insan profillerini konuşabilirsiniz.

Hobiler elbette ilk buluşmanın en keyifli sohbet konuları arasında yer alır. Karşı taraf bilmediğiniz bir alanla ilgileniyorsa, detayları öğrenebilirsiniz.

En çok görmek istediğiniz yerler, tatil ve yolculuk zevkleriniz hakkında sohbet edebilirsiniz. Daha önce gittiğiniz yerleri birbirinize anlatabilir, bu yolculuklardan edindiğiniz bilgi ve deneyimleri paylaşabilirsiniz.

Çocukken kimlere hayrandınız, en sevdiğiniz karakterler kimlerdi, idolünüz kimdi? Bu soruları karşınızdakine yöneltip, onun çocukluğuyla ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. Aynı jenerasyondan iseniz, ortak çizgi film karakterlerini beğeniyor olabilirsiniz. Ortak noktaların olması, birbirinize ısınmanızı sağlar.

Eğer biraz daha samimi ve özel sorular soracak kadar sıcaklık yakaladıysanız, böyle bir soruya cevap vermek sizi birbirinize daha da yakınlaştırır. Bu bir şanssızlık anısı veya buzda kayıp düştüğünüz için utandığınız bir günü anlatmak olabilir. Karşılıklı güven adımları atmak için iyi bir yoldur.

Ailesiyle ilişkisinin nasıl olduğunu öğrenmek, aile yapısı hakkında bilgi sahibi olmak, ilişkiyi biraz daha derinleştirmek anlamına gelir.

İşini sevip sevmediği, başka bir şansı olsaydı hangi mesleği seçeceği ve bu işindeki gelişme ve kariyer planları hakkında sohbet edebilir ve kendinizinkileri anlatabilirsiniz.

Günde kaç saati sanal ortamda geçirdiği, mesela Facebook veya Twitter’da ne kadar zaman kaldığı, orada hangi konuları paylaştığı gibi detaylar da sohbet konusu olabilir.