Kadınlar neden evlenmek ister?, bu sorunun cevabı her kadına göre değişsede hepsinin evlilikten beklediği ortak talepler vardır. İşte kadınlar neden evlenmek ister? sorusunun cevapları

Kadınlar Neden Evlenmek İster?
Sevgi
İstisnasız her canlı sevilmek, gönül okşayıcı sözler duymak ister. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kendilerine sevgi sözleri söylenilen bitkiler daha hızlı ve sağlıklı büyürken, hakaret edilenler ise kısa sürede çürümeye başlıyor.
Kadınlarda sevildiklerini hissettikleri, aynı şekilde bedenini ve ruhunu sevdikleri erkeği daim yanında görmek, onla ten tene nefes nefese yaşamak isterler.
Bunun içinde en meşru ve doğru olanı o kişiyle izdivaç gerçekleştirmek olarak görürler.
Yine yapılan çalışmalar gösteriyor ki birbirlerini seven evli çiftlerin sağlık durumları bekarlara nazaran çok daha iyi, mutlu bir evlililik kişiyi depresyon, kalp hastalıkları, tansiyon gibi pek çok sağlık sorunundan koruyor.
Sevgi gibi bir kavramın insan hayatında bu kadar büyük rolü olduğu düşünüldüğünde, kadınların sevdikleri kişiyle ömrünü geçirmeleri talebi gayet makul ve akıllıca bir istektir.

Çocuk Sahibi Olmak
Çocuk sahibi olmayı her birey ister. Fakat kadın ve erkekler bu konuda aynı şansa sahip değillerdir.
Kadınların çocuk sahibi olabilmek için belli bir biyolojik zaman dilimleri vardır.
Bu zamanı aşan kadınlar isteselerde artık evlat sahibi olamazlar.
Kadınlar evlilikten ne bekler sorusuna verilebilecek en büyük cevaplardan biri de işte budur.
Biyolojik saatleri durmadan biran önce çocuk sahibi olmak…
Canından, kanından birini dünyaya getirmek ve onu büyütmek…
Bu duygu saygıyla karşılanmalıdır.
Şayet evlat sahibi olmayı düşünmeyen bir erkekseniz yapacağınız evliliğin sağlam temellerde kurulması için bunu muhakkak sevdiğiniz kadına bildirmelisiniz!

Sadakat
Düzgün giden ve mutlu bir beraberlik için, kadının hem bedenen hem de ruhen tatmin olması lazımdır.
Bedensel tatminin yanında, duygusal tatmin de çok mühimdir.
Çoğu kadının en büyük taleplerinden biri başını güvenle yaslayacakları, yanında kendilerini mutlu ve huzurlu hissetikleri biriyle yaşlanmaktır.
Evlilikte sadakat, karşılıklı bağlılık evliliğin temellerindendir.
Çünkü aldatma devreye girdiğinde ayrılık eninde sonunda kapıyı çalacaktır.
Bu nedenle, bir erkek eşine sadık kalacağı hususunda kendisine güveniyorsa, karşı tarafa bu teminatı verecekse evlenmelidir,
yoksa kimsenin başını yakıpta, ne kendisinin ne de başkasının felaketine sebep olmamalıdır.

Ekonomik Nedenler
Kadın fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları için evliliğe ihtiyaç duyduğu gibi finansal sebeplerle de evlenmek ister.
Varlıkta ve yoklukta bir oldukları, maddi olarakta sırtlarını güvenle yaslayabilecekleri birini yanlarında görmek kadınları mutlu hissettirir.
İnsanların hayatlarını idame ettirebilmeleri için para kazanmalarının zaruri olduğu bir dünyada ekonomi de evlilik taleplerini belirlemekte etkili bir faktördür.

Yalnız Duygusu
Hayatta hiç kimse baki değildir.
Nasıl anneannelerimiz dedelerimiz edebi aleme göç ettiği gibi, bir süre sonra annelerimiz ve babalarımız da bu hayata veda edeceklerdir.
Ölüm de doğum gibi gibi yaşamın temellerindendir. Kimine göre kabullenmesi acı ama kaçınılmaz son…
Çoğu kadın, erken yaşta bu bilince sahip olduğundan, doğru kişiyle evlenmeyi hayatının ideali olarak görürler.
Yanlarında, bu hayat yolunda beraber yürüyecekleri, iyi günde kötü günde yanında olacağını bildiği birini görmek ve bir ömrü onla geçirmek isterler.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.