Evlerinde toz alarak, kek yaparak, kardeşlerine bakarak para kazanan Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğrencileri, kazandıkları bu parayı hayatları boyunca hiç tiyatro izlememiş 426 öğrenciyi tiyatroya götürmek için harcadılar.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda eğitim gören hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri hayatları boyunca hiç tiyatro izlememiş 426 öğrenciyi tiyatroyla buluşturdu. Evlerinde toz alarak, kek yaparak, kardeşlerine bakarak para kazanan Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğrencileri, kazandıkları bu paraları kardeş okullardaki öğrencileri tiyatroya götürmek için harcadılar. Daha önce hiç tiyatroya gitmeyen Ümraniye Hasan Tahsin İlköğretim Okulu ve Hekimbaşı Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlköğretim Okulu’ndan 426 anasınıfı ve birinci sınıf öğrencisi Uygur Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği “İyilik Ağacı” adlı oyunu seyretti.

Kek yaptılar, çocuk baktılar

Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda eğitim alan öğrenciler kardeş okullardaki arkadaşlarını tiyatroya götürebilmek için büyük çaba sarfettiler. Eyüboğlu Çamlıca, Ataşehir, Kemerburgaz, Batı Ataşehir Anaokulları hazırlık sınıfı öğrencileri kendi yaptıkları muffinleri, Eyüboğlu Anaokulu Sabancı Kampüsü hazırlık sınıfı ve 3-4 yaş grubundaki öğrencilerse bastırdıkları kartpostalları ailelerine satarak gelir sağlarken, kimi çocuklar da aile içinden belirledikleri bir “sponsora” günboyu kitap okuma, bulaşık makinesini boşaltma, araba yıkama, masa kurma, toz alma, kardeşine bakma gibi konularda yardım ederek para kazandı.

Öğrencilerin kardeşlik, dayanışma ve paylaşma ilkelerini ve sosyal hizmet duygusunu geliştirmek amacıyla Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda organize edilen etkinlikle ilgili yürütülen her çalışma öğretmenler ve aileler tarafından fotoğraflandı. Bu fotoğraflardan oluşan posterlerse yardımlaşma bilincini artırmak amacıyla okul duvarlarına asıldı.