Evliliğinizin mutlu bir şekilde devam etmesi için hem erkek hem kadın her iki tarafında dikkat etmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Evlilikte erkek nasıl olmalı sorusunun cevabı aranmaya çalışılırken kadının nasıl bir yapıda olması gerektiği de araştırılmakta ve mutlu ve başarılı evliliklere insanları ulaştıran sebepler tartışılmaktadır. Her şeyden önce evlilik eşlerin birbirine üstünlük kurma alanı değil ortak paylaşım ve birlikte hareket etme bilinciyle bir araya geldikleri bir ortamdır. Bu temelde ortaya çıkmayan ve karşılıklı sevgi ve anlayıştan yoksun bir yuva üzülerek belirtmek gerekir ki mutsuzluğa ve sorunlara yol açmaktadır.

Mutlu Evlilik İçin Nelere Dikkat Edilmeli? | 1

Mutlu Bir Evlilik İçin Kadınların Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Eşler arasında meydana gelecek sorun ve problemler hiçbir zaman çözümsüz görülmemelidir. Güven problemi dışında birçok tartışmanın ve çözümsüz görülen durumun evlilikte baş edilebilir bir çözümü vardır. Erkekler evlilikte genellikle flört aşamasında sağladığı ilgiyi göstermediği için eşleri tarafından eleştirilmektedir. Özellikle kadınları değiştirmeye çalışmak ve karşı tarafa üstünlük kurman en çok tekrar eden ve evliliğin sorunlarla karşılaşmasına neden olan erkek davranışlarındandır. Erkeklerin eşlerine sevgi kadar saygıyı olması ve iyi bir arkadaş olabilmek ve empati kurmak erkeklerin dikkat etmesi gereken en temel davranışlardandır.

Evlilikte kadının dikkat etmesi gerekenler ise şunlardır:

  • Eşinize karşı sürekli ben merkezci olmak ve inatlaşmak zamanla aranızdaki bağın kopmasına sebep olacağından tehlikelidir. Haklı olmak karşınızdaki kişinin mutlu olmasının önüne geçmemelidir.
  • İyi bir cinsel yaşantı ve eşlerin birbirlerinin isteklerini karşılaması aile hayatını düzene sokan ve sorunlara çözümler sunan tercihler arasındadır.
  • Eşlerin birbiriyle iletişim kurmaması nedeniyle özellikle evliliğin ilk yıllarında meydana gelen anlaşmazlıklar konuşarak ve sorunlar öfkelenmeden masaya yatırılarak çözüme kavuşturulmaya çalışılmalıdır.
  • Çok çabuk vazgeçmek ve ayrılık konusunun sürekli açılması da mutlu evlilikleri etkileyen olumsuz durumlardandır. Kısa süreli uzaklaşarak nefes almak ve çiftlerin birbirine zaman ayırdığı kadar kendisine de zaman ayırmasını sağlamak evlilik hayatına canlılık kazandırmaktadır.

Mutlu Evlilik İçin Nelere Dikkat Edilmeli? | 2

Ömür Boyu Sizi Mutlu Yapacak Evlilik Sırları

Sizleri huzur bulacağınız bir yuvaya kavuşturacak mutlu evlilik için öneriler ömür boyu eşinizle aynı yastığa baş koymanıza ve sorunlarına kalıcı çözümler bulmaya yardımcı olacaktır. Evliliğinize huzur katacak evlilik sırları şunlardır:

  1. Eşler arasında minikte olsa yalan söylemek ve güven duygusunu zedeleyici davranışlarda bulunmamaya özen göstermek,
  2. Küçük sürprizler ve fedakarlık timsali ufak hediyeler ile kırgınlıkları gidermek ve sorun ve tartışmalarda hep unutkan olmak,
  3. Karşı tarafın kişilik ve ailesine yönelik tartışmalara girmek ve eşlerin birbirlerinde davranış değişikliğini zorlaması yerine farklılıkları zenginlik kabul etmek ve birbirini suçlayıcı ifadelerden kaçınmak,
  4. Telafisi imkansız kavgalara girmek yerine konuşmak ve iletişim kurmak özellikle aile ve arkadaş ortamlarında kavgadan kaçınmak,
  5. Sorunları depresyon derecesinde takıntı haline getirmek yerine evlilik danışmanlarından eşinizle birlikte yardım almak
  6. Eşlerinin birbirini takip ettiği gerek sosyal medya olsun gerekse günlük ilişkilerde olsun yaşanılan sık boğazlık izlenimi eşlerin birbirinden sıkılmasına ve gizli saklı ilişkiler kurmasına netice vereceğinden karşı tarafı rahat bırakmak ve ilişkilerde şeffaf olmak

Aile hayatınızda aradığınız huzura kavuşmanıza ve mutlu ve başarılı bir evlilik yapmanıza katkı sağlayacak püf noktalardandır.

Mutlu Evliliğin Sırları Tıklayın !

Mutlu evlilik ve kuralları Tıklayın !

Evlenicem mutlu evlilik için öneriler nelerdir? Tıklayın !