Sevgilinizin aniden aklınıza gelen eski sevgilisi yada eski eşi hayatınızı zindana çevirmesin retroaktif kıskançlık nedir? Eski ilişkiyi kıskanma.

Retroaktif Kıskançlık Nedir?

Sevgilinizle hayatınızda herşey yolunda gidiyor. Birden kendini uzaklaştırması yada kendi içine çekilmesi, bazende ben buraya daha önce gelmiştim dediği mekanda aklınıza gelen acaba eski sevgilisini mi düşünüyor sorusu bazı kadınları yiyip bitirebiliyor. Hal böyleken ilişkinin sağlıklı olarak devam etmesi de beklenemez.

Retroaktif Kıskançlık

Retroaktif Kıskançlık

Retroaktif kıskançlık, sevgilinizin önceden hayatında olan kadınları sürekli düşünmeniz, kendinizi onlarla kıyaslamanız anlamına gelir. Bazen saplantı derecesinde devam edebilir. Temelinde partneri kaybetme korkusu yatar. Aşırı ve çoğu zaman gerçeklikten uzak bu kıskançlık size zarar verirken partnerinizinde yorulmasına neden olur.

Onu geçmişi ile kabullenmeniz ilk adım olacaktır. Artık hayatında siz varsınız. Sizi onunla sevgili olduktan sonra olanlar ilgindirir. Unutmayın ki sizinde bir geçmiş aşk hayatınız var.

Çok rahatsız olduğunuz aklınızdan çıkartamadığınız şüpheleriniz varsa en doğru ve sağlıklı bilgi kaynağınız kendisi olacaktır. Onunla bu konu hakkında konuşun.

Eğer bu durumla karşılaşan kişi sizseniz partnerinize karşı geçmişiniz konusunda açık olun. Bilmesi gereken bilgileri paylaşın. Bu sağlam temelli bir bilgi sağlar ve ileride oluşabilecek kıskançlık sorunlarını engellemenize yardımcı olur.