Hiç rüyanızın anlamını bulmaya çalıştınız mı? Rüyanızın çok garip olduğunu düşünüp neden bu rüyayı gördüğünüzü hiç merak ettiniz mi? Rüyamı tabir etmek istiyorum dediğiniz oldu mu? Rüya tabiri nedir? Uzmanlardan rüya yorumları makalemiz bu rüya konusunda size bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır. Sık görülen rüyalar ve rüya tabirleri nelerdir yazımızı makalemizde bulabilirsiniz.
Çoğumuzun cevabı bu sorulara evet olacaktır. Meşhur psikolog Sigmund Freud rüyaları bilinç altının yorumlanması ve farkında olmadan istediklerimizin, özlemlerimizin dışa vurumu olarak yorumluyor. Bir kısım psikologlar ise rüyaların mantıklı bir nedeni olmadığını gelişigüzel herhangi bir rüyayı görebileceğimizi bildiriyorlar. Rüyalar, uykunun 5. aşaması olan Rem kısmında görülür. Yapılan araştırmalarda, bu kısımda beyin aktivitelerin arttığı gözlemlenmiştir.

Rüya tabiri uzmanları ise rüyanın tamamen bir ilim olduğunu, bu ilmi bilmeyenlerin tabir edemeyeceğini, rüyanın yorumunun kişiden kişiye, yaşa, cinsiyete hatta mevsime göre değiştiğini, rüyayı hayra yormak gerektiğini çünkü rüyanın tabir edildiği gibi çıktığını bildiriyorlar.

Hint astrolojik inançlarına göre, rüyalarımız geleceğimiz bir yansımasıdır.Rüyada gördüğümüz canlı ya da cansız çeşitli objeler, gelecek hakkında iyi veya kötü şeyleri simgeler. Rüyada gördüğümüz farklı nesnelerin gerçekte ne anlama geldiğini öğrenmek son derece ilginç bir konudur. İşte sık görülebilen rüyalar ve rüya ilimlerine göre yorumları;

Balık
Rüyada balık görmek, kısmet bereket demektir.
Gelecekte ne iş yaparsak o işin güzel ve başarıyla neticeleneceğine dair bize sinyaller verir.
Ancak kişi rüyasında, köpek balığı gibi saldırgan bir balık görürse, bu kişinin içindeki
saklı kalmış kötülüklerin ve fena ahlakın habercisidir.

Ölmüş Yakınlar
Çoğumuz rüyamızda ölmüş bir yakınımızı görmüşüzdür.
Rüya tabircileri ise bunu, yeni bir akrabalık olarak yorumluyorlar.(evlenme olabilir, aileye yeni doğacak bir bebek olabilir vb.)
Kişi rüyasında ölmüş olan bir arkadaşını gördü ise, bu durum sevmediği biriyle yolculuğa çıkacağı şeklinde yorumlanıyor.

Su Görmek
Rüyada su görmenin pek çok tabiri vardır.
Çok su görmek, kişinin çeşitli sorunlarla boğuştuğunu gösterir.
Çamurlu su görmek ise, rüya görenin çevresinin düşman, kötü niyetli kişilerce çevrili olduğuna dalelet eder.

Yılan
Yılan görmekte çeşitli şekillerde tabir edilir. Kimileri düşman, kimileri sıkıntı olarak tabi eder.
Bu tabirlerden biri de yılan güçlü cinsel dürtüyü temsil eder.
Kişi rüyasında siyah yılan gördüyse bu durum onun cinselliğe aç bir kişi olduğunu gösterir.

Kırık Diş
Rüyada dişini kırık gören pek çok kişi olmuştur.
Bunun tabiri ise kişinin korumasız ve saldırıya açık olduğunu, her an bir zarar görebileceğini veya bir sıkıntıyla karşılaşabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Ölmek
Rüyada öldüğünü veya öldürüldüğünü görmek aynı anlama gelir.
Bu rüya genelde ömrün uzaması veya hayatınıza yeni birinin girmesi olarak yorumlanır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.