Romantik bir gece geçirdiniz ve sonunu filmle tamamlamak istiyorsunuz. İşte size 5 aşk filmi önerimiz. Yalnız bir uyarı, sakın başkarakteri sevgilinizle karşılaştırmayın. Onlar tamamen hayali karakterler, maalesef aşklar filmlerdeki gibi değil. Bu gerçeği de kabullendiyseniz başlayalım size önereceğimiz filmlere…

1. Aşk ve Gurur (Pride And Prejudice)

Bir roman uyarlaması olan bu film, bir kadının ön yargılarla dolu olmasına rağmen bir erkeğe nasıl aşık olabileceğini anlatıyor. Kadının ve erkeğin o imkansız ve çarpık ilişkiler yumağında birbirlerine dokunamamalarına rağmen buldukları huzur içinize işliyor. Sevgilinizle izlerken içinizi ısıtacak bu film, tarifi olmayan duygularınızı da açığa çıkaracak. Huzurlu bir aşk filmi için, o güzel manzaralar için ve eski dönemlerin ihtişamı için ısrarla tavsiye ederiz.

2. Aşka Yolculuk (Leap Year)

Yanlış adama mı aşıksınız? Gerçek hayallerinizi idealler uğruna kayıp mı ettiniz? Şimdi sirkilme zamanı. Bu filmle işte aynen bu duygular içerisinde olacaksınız. Aynı zamanda İrlanda’nın doğal güzelliklerine gitmek de cabası. Bu romantik komedi filmi erkek arkadaşı ile evlenmek isteyen bir kadının ona evlilik teklifi etmek için ülkeler arası seyahatini konu alıyor. Eğlenceli bu filmi çok ilişkinize empoze etmeden izlemenizi tavsiye ederiz. Hem belki beraber bir aydınlanma yaşayıp, hayattaki önceliklerinize bir bakış atarsınız.

3. Boş Ev (Bin Jip)

Bu muhteşem Kim-Ki Duk filmi çok sessiz ama çok derinden. Biraz farklı bir film izlemek istiyorsanız, Uzak Doğu sinemasının incilerinden “Boş Ev”i ısrarla tavsiye ederiz. Bu ilginç aşk hikayesi içinize işleyecek ve sevgilinizle beraber ortak bir huzuru paylaşacaksınız. Film başkalarının evlerinde gizlice yaşayan bir adamın, bir kadına olan ilginç aşkını anlatıyor. Kahramanlarımız şiirsel ve görsel bir aşk yaşıyor. Bu aşk içinize huzur verecek.

4. Sil Baştan (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind)

Bir adamı veya kadını çok seversiniz ve her şey güzeldir. Ama bir süre sonra çıkan sorunlar sizi birbirinize düşürür. Ne kadar çok sevseniz de keşke onu hiç tanımasaydım dediğiniz zamanlar olur. Ne kadar acı verirse aşk, kurtulma isteği de o kadar büyük olur. İşte bundan yola çıkan film, erkeğin hafızasını sildirme işlemini konu alıyor. Tabii ki biraz absürt bir film olsa da klasikler arasında yerini sağlamlaştırmış. Bu modern klasiği sevgilinizle izlerken geçmişinizin muhasebesini yapıp, ilişkiye bakış açınızı yenileyebilir ve ilişkide yaptığınız hatalardan ders çıkarma zamanınızı başlatabilirsiniz.

5. Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine)

Size son film olarak Cesaretin Var mı Aşka? ya da Not Defteri gibi kült romantik filmleriönerebilirdim ancak bunun yerine, bir aile filmi önermek istiyorum. Bu benim en favorifilmlerimden. Bir ailenin yol hikayesi, bir ailenin dış yolculuğu kadar iç yolculuğuna da olan hikayesi. Sevgilinizle bu filmi izlerseniz, aile olmanın önemi hakkında mutlak bir fikrekavuşabilir, bu anlamda duygularınızı paylaşabilirsiniz.

Diziler için KKwebTV