Bazen içindeki bulunduğumuz durumdan kurtulmak için yalan söyleriz. Peki yalan itiraf ederken dikkat etmeniz gerekenler neler en az hasarla yalandan kurtulmak nasıl olur?

Yalanı İtiraf Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir itiraf ile başlamak gerekirse hepimiz yalan söylüyoruz. Bazen içinde bulunduğumuz durumdan en az hasarla kurtulabilmek için bu gerekiyor. Bazen de karşımızdaki kişiyi üzmemek için yalan söylüyoruz. Pembe yada beyaz yalan farketmez. En önemli kısım ise yalan ortaya çıkmadan ve karşınızdaki kişinin size olan güveni zedelenmeden önce itirafta bulunmak. Yalan girdabında kaybolmak istemiyorsanız acilen söylediğiniz yalanları itiraf etmelisiniz. Unutmayın yalanın kardeşleri vardır. Peki yalanı itiraf ederken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Yalanı itiraf ederken dikkat etmeniz gerekenler

Yalanı itiraf ederken dikkat etmeniz gerekenler

Onun İçin Söylediğinizi Bilsin
Bazen sevgiliyle kavga etmiş bir arkadaşınıza, bazen kıskançlık krizi olmaması için sevgilinize yada ailenize yalan söylemek zorunda kaldıysanız itiraf ederken onu çok sevdiğiniz için bunu yaptığınızı söyleyin.
Samimi Olun
Yalanınız su yüzüne çıktı yada çıkmak üzereyse karşınızdaki kişinin size olan güveni azalmış olabilir. Konuşmanızda suçunuzu bilerek ilerleyin. Üzgün olduğunuzu anlamasını sağlayın.

Bir derdiniz mi var? Tıklayın !

Güven Verin
Yalanla karşılaşmış birinin size karşı güveni kırılması çok doğaldır. İtiraf edin ve herşeyi açıkça olduğu gibi anlatın.
Zaman Tanıyın
O insanın yerine kendinizi koyun. Ona biraz zaman tanıyın. Kendisine yalan söylendiğinin itiraf edilmesi herkesi üzer. Biraz sakinleşmesini bekleyin. Anlayışlı olun.
Yumuşak Davranın
Burada suçlu olan açıkça siz olduğunuz için yumuşak ve sakin tavırlar sergilemek affedilme ihtmalinizi arttırır. Özür dilemeyi unutmayın.