NEDEN SANAT EĞİTİMİ?

Sanatsal becerileri ve kültürleri gelişmiş dolayısıyla üstün insani nitelikler taşıyan öğrenciler yetiştirmek gayesi ile böylesine etkin bir öğrenme ve kendini tanıma yolunun ticari kaygılarla istismar edilip sömürülmesine tahammül edemediğimiz için sanata hizmet olarak Tuzla’ya AKADEMİ’yi kazandırdık.

Sektörel anlamda rekabet yaratan değil ayrıcalıklı hizmet sunan AKADEMİ TUZLA SANAT etik değerlere son derece saygılı, uzlaşmacı bir kuruluştur. Ve AKADEMİ sıfatı yalnızca tabelasında geçen alelade bir kelime değil ayrıcalıkları, sundukları, hedefleri ve standartları ile okullaşmak yolunda gördüğü itibarın şimdilik küçük bir göstergesidir.

Tuzla’da ister hobi ister profesyonel amaçla kendini sanatsal alanlarda geliştirmeye çalışanlara bu güne dek hiçbir kurs ve sanat eğitim merkezi AKADEMİ TUZLA SANAT ‘ın sağladığı imkanları sağlayamadı.

Öncelikle yüksek kalitede sanat eğitimlerinin karşılığı en makul fiyatları standart değerlerle belirledik. Sanatsal eğilimlerin ekonomik kaygıların gölgesinde kalmaması için en cazip ve en esnek ders ücretlerini öğrencilerimiz ve eğitmenlerimizle tespit ettik.

Maddi imkansızlıkların sanatsal yetenekleri şekillendirmesine müsaade etmediğimiz için imkanları sınırlı yüksek kabiliyetli öğrencilerimizi talep ettikleri takdirde bir yetenek sınavına tabii tutarak başarılarına göre oranlarla sanat eğitimi maliyetlerini AKADEMİ ‘nin sanata desteği olarak biz karşılıyoruz.

Zamanımızın en değerli varlığımız olduğu bilincindeyiz.Çok çabuk geçen ve telafisi asla mümkün olamayan zamanımızı en etkin ve verimli şekilde kullanabilmek için öğrencilerimiz ve eğitmenlerimiz için en uygun çalışma saatlerini birlikte belirliyoruz.Muhtemel kayıpları ücretsiz etüdlerle telafi etmeye çalışıyoruz.

Çok az kişiye lütfedilmiş olan sanatsal yeteneklerin körelmemesi için en donanımlı eğitmenlerle çalışmak gerekir. Bu; sanatsal eğitimlerde asla göz ardı edilmemesi gereken bir mecburiyettir.
Öğrencimizin hedef ve arzularına göre belirlenen müfredat çerçevesinde sistematik ve akademik çalışmalar; eğitimcilik tecrübesi edinmiş, profesyonel ve akademik eğitim görmüş sanatçılarca sürdürülür.

Katılımcılarımızın ve eğitimcilerimizin fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkileyecek tüm unsurları bertaraf etmeye çalıştığımız güvenli bir çalışma ortamı hazırladık. Çevresel ve fiziksel her türlü tehlikeye karşı okulumuza gözetimli güvenlik ve acil uyarı sistemi uygulandı.Yine iç mekanda hijyen

Sektörel anlamda rekabet yaratan değil ayrıcalıklı hizmet sunan AKADEMİ TUZLA SANAT etik değerlere son derece saygılı, uzlaşmacı bir kuruluştur.

İnsani ve sosyal ilişkileri ile örnek teşkil edecek insanların bir arada bulunduğu ‘AKADEMİ’ entellektüel çevrelerin buluşma noktası. Sosyalleşen, bu entellektüel çevrenin bir ferdi olan eğitmen ve öğrencilerimiz nitelikli,ahlaklı ve donanımlı bireyler olarak bizi gurur verici şekilde temsil etmektedirler.

AKADEMİ TUZLA SANAT imkanları nisbetinde kültürel ve sanatsal etkinliklerde öncü,sağlayıcı veya katılımcı olarak da rol alıyor.Sosyal sorumluluk ve paylaşım projeleriyle Tuzla’da bambaşka bir platform oluşturuyor.

Akademi Tuzla Edebiyat-Kitap, Akademi Tuzla Fotoğrafçılık,Akademi Tuzla Cazip Fikirler,Akademi Tuzla Sinema-Tiyatro adı altında profesyonel öncüler eşliğinde, tüm üyeleri ile ortaklaşa fikirler üretip ,asıl hedefi olan sanatsal kalite bilincinin sağlanması yanında kültürel anlamda da nitelikli faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyor.

AKADEMİNİK KULÜP :

Bireyleri ayrıcalıklı kılan yaratıcılık ve tasarım yetenekleridir.Herkesin gördüğünü farklı görebilmek,herkesin ulaştığına farklı yoldan ulaşabilmek,herkesin tanık olduğunu farklı yorumlayabilmek tam anlamıyla yaratıcılıktır.Her türlü sanatsal ve bilimsel gelişimin temelinde yatan bu kavram esasında genel olarak ‘zeka ‘ dediğimin kompleks kavramın tam karşılığıdır.Hepimiz kendimizi fazla zeki addeddiğimiz halde neden arzu ettiğimiz hedeflere ulaşabilmiş değiliz ? Neden ‘ ah bir kerecik fırsat verilseydi neler yapardım ‘ ya da ‘bugünkü aklım olsaydı şimdi farklı olurdu ‘ diyerek kendimizi itham ederiz ?

Belki de değişik sebepler ve yollarla yaratıcılığımız engellenmiştir !ne dersiniz ?

Yaratıcılığı engelleyen faktörler şunlardır:

a) Duygusal engeller: Utangaçlık, aptal yerine koyulma korkusu, yanlış yapma korkusu, belirsizliklere karşı hoşgörü yetersizliği ve aşırı özeleştiri bu gruba girer.
b) Kültürel engeller: Hayal etmenin boşa harcanan zaman olarak kabul edilmesi, çok oyunun sadece çocuklar için olduğunun düşünülmesi, … Kültürel engellere örnek olabilir.
c) Öğrenilen engeller: Fonksiyonel kalıplaşma, anlamların verilmesi, ihtimallerin beklenilmesi ve kutsallaşmış tabularla ilgili gelenek engellerini kapsamaktadır.
d) Algılama engelleri: Adetler, problemlerin önemli olan ögelerini tanımada başarısızlığa yol açabilir. Bunlara aşağıdaki engel de eklenebilir.
e) Yüklü program engelleri: Kalıplaşmış konular yığını olan ve belli süre içinde tamamlanılması gereken eğitim programları da yaratıcılığa engel olabilmektedir…

İşte aynen böyle! Her ne kadar engelleyici faktörler daha ezici bir ağırlığa sahipse de özellikle son zamanlarda bilinçli bilimsel araştırmalar ve artık BİLGİ ÇAĞI’nın bir gereği olarak bireysel yaratıcı niteliklerin geliştirilebilmesi adına alternatif eğitim imkanları sağlanabilmektedir.

Yaratıcı bireyler;

Başarılıdır, Yaratıcı insan düzen gereksinmesi ile güdülüdür, Meraklıdır , Öz kanıtlama içerisindedir, Özgürdür ,Yüksek üretim gücüne sahiptir , Kuşkuludur ,İlgi alanları çok yönlüdür ,Estetiksel yargı içindedir , İçe dönük bir yapısı olabilir ,Coşkuludur ,Önsezilidir ,Etkileyendir.

Karakteristik, ayrıcalıklı insan modelinin oluşturulmasında etik değerler gibi bilimsel öngörüleri de hiçe saymayan AKADEMİ TUZLA SANAT çocuklar için bilimsel ve teknik altyapısı tamamlanmaya çalışılan bir hazırlık içerisinde. Etkili öğrenme çağındaki çocukların YARATICI yönlerini geliştirmek amacıyla özel gruplar oluşturuyoruz.

KORO ÇALIŞMALARI: Akademi Tuzla Sanat bünyesinde oluşturulan Türk Klasik Müziği,Türk Halk Müziği Koroları ve Pop Müzik ,Çok Sesli Müzik grupları ile müzik kültürünün geliştirilmesi adına gönüllü hizmet verilmektedir.

ENSTRÜMAN EĞİTİMLERİ: Piyano,Gitar,Ud,Bağlama,Ney,Klarnet,Kanun,Flüt, Ritim Sazlar,Mandolin,Akordeon eğitimleri uzman eğitmenlerce bilimsel teknik yöntemlerle verilmektedir.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLERİMİZ: Ses(şan),Nota,Solfej,Müzik Teorisi,Türk Müziği Nazariyatı,Repertuar,Koro eğitimleri.

GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMLERİMİZ: Resim(yağlıboya, karakalem, desen, anatomi vb.) Ebru, Hat eğitimleri.

PROFESYONEL TEKNİK EĞİTİMLER: Güzel Sanatlar Lise ve Fakültelerine, Konservatuvara,İç Mimarlık,Tasarım,Grafik Bölümlerine hazırlık eğitimleri.

AKADEMİ TUZLA SANAT HAKKINDA
AKADEMİ TUZLA SANAT bir yatırım projesi değil bir sanatsal etkinlik fikri olarak ortaya çıktı. Nitekim kurucuları Duygu ve Kaan AYDIN kardeşler için müzik ve görsel sanatlar bugüne dek yalnızca hobi amaçlı kültürel faaliyetlerdi. Trabzon’da dünyaya gelen iki kardeş dahil bulundukları sosyo-ekonomik çevrelerinin ve özellikle anne-babalarının desteği ile küçük yaşlarında farklı sanat dallarında eğitimler aldılar. İlk olarak piyano eğitimi ile temel müziksel ifadeleri ve müzik teorisini öğrendiler. Duygu Hanım kendisini ses icrası alanında geliştirirken bir yaş küçük olan kardeşi Kaan Aydın enstrüman ve özellikle Türk Klasik Müziği Nazariyatı(teorisi) konusunda çalışmalarını devam ettirdi. İki kardeş de İktisadi ve İdari Bilimler ihtisası gördüler ve mesleklerinin icab ettiği işlerde çalıştılar. Kendi imkanlarıyla oluşturdukları atölye ortamında resim, ebru, tezhip çalışmaları yaptılar. İlk zamanlarda yalnızca hobi faaliyeti olarak gördükleri sanatsal çalışmaları daha sonraları özellikle Kaan Aydın için ikinci bir meslek halini almıştır.Üniversite yıllarında Tanburi Eylem Derçin’in önerisi ile ilk kez ud dersi vermeye başlamış daha sonra birçok resmi ve özel müzik eğitim merkezinde ud ve nota eğitmenliği ,MEB bünyesinde iki okulda müzik öğretmenliği yapmıştır.Tüm birikimini doyumsuz ve mükemmeliyetçi yapısına borçlu olduğunu bu nedenle adlarından övgüyle bahsettiği hocalarından her an bilgi edinmeye çalıştığını söyleyen Aydın bir çok büyük sanatçıya konserlerinde uduyla eşlik etmiştir.Çeşitli dernek ve okul korolarında koro şefi olarak görev alan Kaan Aydın halen Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği Kadınlar Korosu’nu ve Akademi Tuzla Sanat Türk Müziği Topluluğunu idare etmektedir.Müzik eğitimi aldığı,bir şekilde bilgilerinden istifade ettiği,konserlerde birlikte yer aldığı, ‘’sadece tanışmış olmak bile gurur verici ‘’ diyerek iftihar ettiği sanatkarlar arasında AleaddinYavaşca,Piyanist Tamer Kara,Hanende Mustafa Enül,DenizŞafak,Udi Mehmet Emin Bitmez,Udi Ersin Parlak,Kanuni Özdemir Hafızoğlu,Tanburi Eylem Derçin,Kanuni Murat Burçin Derçin,Kemani Şener Demir,Seher Dilmaç ve birçok büyük sanatkar yer almakla birlikte ayrıca ud ile tanışmasına vesile olan Rahmetli Sebahat Köse ‘yi de sevgiyle yad etmektedir.